"Curling çok daha iyi yerlere gelecek"

- Curling Federasyon Başkanı Şebin: "Takımımızın EYOF'ta bir üst tura çıkması Türkiye curling tarihi için çok büyük bir başarı" - "5 yıl sonra curling branşında dünyanın en iyi ülkeleri arasında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" - Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şahiner: "İnsanımız curlingi sevdi ve bu spora yatkın"

Google Haberlere Abone ol
"Curling çok daha iyi yerlere gelecek"


ERZURUM (AA) - MUHAMMET MUTAF/CÜNEYT ÇELİK - Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) Curling Erkek Milli Takımı'nın gruptan üst tura çıkmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Kenan Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın Hollanda karşısında iyi mücadele ettiğini ve 8-7'lik galibiyetle bir üst tura çıktığını kaydetti.

Yeni kurulan bir takımın üst tura çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Şebin, şöyle devam etti:

"Curling takımımızın EYOF'ta bir üst tura çıkması Türkiye curling tarihi için çok büyük bir başarı. Bir üst kademeye geçtik. Bu çocukların başarısı sayesinde, Türk insanın tanımasıyla inanıyorum ki curling önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere gelecek. Curling çok zor bir spor değil. Üstün zekaya ve yeteneğe sahip olan çocuklarımızın hepsinin yapabileceği bir spor. Bizim çocuklar da bu özelliklere sahip, yetenek konusunda hiçbir sıkıntımız yok."

Şebin, bundan sonraki süreçte liderliğe oynayacaklarına inandıklarına işaret ederek, "Bizim EYOF'ta bundan önceki en iyi başarımız yedincilikti. İnşallah burada en kötü ikinci olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.


- "İddialıyız"

Takımın büyük çoğunluğunun 3 ya da 6 ay önce bu spora başladıklarını anlatan Şebin, şu ifadeleri kullandı:

"Çocukların birkaçı daha yeni olduğu için biraz heyecan yaptılar ama buna rağmen çok iddialıyız, gerçekten çok iyiyiz. Bu çocuklar 6 aylık bir süreçte bunu yapıyorsa önümüzdeki yıllarda çok büyük başarı elde edeceklerdir. 6 aylık bir federasyonuz. 48 kulüp, 72 takım, 365 sporcuyla Türkiye Ligi'ni yaptık. Bu da büyük bir başarıdır. İlk yaptığımız ligde Batman, Osmaniye, Muğla, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Ankara'dan kulüplerimiz oldu. Önümüzdeki yıllarda bunu dörde, beşe katlayacağımıza eminim."


- "Dünyanın en iyi ülkeleri arasında olacağız"

Kenan Şebin, gençlerde kız ve erkek kategorilerinde dünyada ilk 10'a, büyük erkeklerde ise Avrupa'da ilk 10'a girdiklerini kaydederek, "Sporcularımızla, teknik ekibimizle ve yönetim kurulumuzla şunu çok açık ve net şekilde söyleyebilirim ki 5 yıl sonra curling branşında dünyanın en iyi ülkeleri arasında olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dünyanın en iyi ülkeleri arasında olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Şebin, curlingi geliştirmek için bu sporu ülkenin farklı illerine yaymayı hedeflediklerini ifade ederek, "Bu spor sadece Erzurum'da kalırsa 'yöresel' olur. Hedefimiz bunu Türkiye'ye yaymak. Çünkü her yaş grubunun, her meslek grubunun yapabileceği bir spor. İnşallah hedeflediğimiz on ilde tesislerimizi bitirebilirsek çok iyi yerlere geleceğimizden eminiz." diye görüş belirtti.


- Şahiner: "Kısa sürede iyi bir başarı elde ettiler"

Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ensar Şahiner ise milli takımın EYOF'ta iyi mücadele ettiğini söyledi.

EYOF'a katılan takımlarını 3-4 ayda hazırladıklarını vurgulayan Şahiner, "İnsanımız curlingi sevdi ve curlinge yatkın. Kısa sürede iyi başarı elde ettiler, iyi bir ivme kazandılar. Şu anda yarıştığımız takımlara baktığımızda en az 3, 4, 5 ve 10 yıllık tarihi olan takımlar. Buna rağmen bizim takımlarımız rakipleriyle başa baş mücadele edecek seviyedeler. İlk defa böyle bir yarışmaya katılıyorlar. İnşallah hedeflediğimiz noktaya da gelmiş olacaklar." şeklinde konuştu.

Şahiner, başarılarında Erzurum'da curling salonunun olmasının büyük etkisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar