Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk galibi Mark Cavendish oldu

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 20 takımdan 154 sporcunun katılımında yapılan Alanya-Alanya turuyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk galibi Mark Cavendish oldu

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 20 takımdan 154 sporcunun katılımında yapılan Alanya-Alanya turuyla başladı. İlk etabın galibi bu tura ilk kez katılmasına rağmen 3 saat 15 dakika 43 saniyelik derecesiyle Mark Cavendish oldu.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ilk etabın galibi efsane isim Mark Cavendish oldu. Cavendish etkili finiş sprinti ile etabı rahat bir şekilde birinci tamamladı.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u 141 kilometrelik Alanya-Alanya etabı ile başladı. İlk Etabı Omega Pharma –Quick Step takımından dünyanın en ünlü sprintiçisi Mark Cavendish 3 saat 15 dakika 43 saniye ile kazandı.

Start alanını dolduran yüzlerce bisiklet sever 154 sporcuyu görebilmek, ünlü pedallarla resim çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Dünyanın bir numaralı bisikletçisi Mark Cavendish ilgi görenlerin başında geliyordu. Onu Andrei Greipel ve Mark Renshow takip etti. İtalyanların ünlü sprintçisi Alesandro Petacchi ise hayranlarının hücumuna uğrayan bir başka ünlü pedaldı.

Turun ilk startını Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu birlikte verdi.

MARK CAVENDİSH İLK KEZ KATILDI BİRİNCİ OLDU

Fransa, İtalya ve İspanya Turu'nda elde ettiği 43 etap birinciliğiyle kariyerinde 100'ün üzerinde yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçmeyi başaran Mark Cavendish, Türkiye'de ilk kez yarışmasına rağmen burada da finiş çizgisini ilk geçen yarışçı oldu.

Cavendish, Fransa Turu'nda kazandığı 25 etap ile sadece Fransa Turu'nun değil, dünya yol bisikletinin gelmiş geçmiş en iyi sprinteri olarak gösteriliyor.

Bu arada dünyaca ünlü Colombia takımı, yaşanan vize sorunu nedeniyle tura katılamadı. İtalya'nın başkenti Roma'da 10 Nisan'da İngiliz vizesi için konsolosluğa başvuran Colombia takımının yetkilileri, yaşanan sorun nedeniyle tura katılamayacağını açıklamıştı.

KALAN ETAPLAR

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun etapları ve tarihleri şöyle:

2. Etap: Alanya-Kemer (174.2 kilometre) 28 Nisan Pazartesi
3. Etap: Finike-Elmalı (184.7 kilometre) 29 Nisan Salı
4. Etap: Fethiye-Marmaris (124.3 kilometre) 30 Nisan Çarşamba
5. Etap: Marmaris-Turgutreis (177.3 kilometre) 1 Mayıs Perşembe
6. Etap: Bodrum-Selçuk (183.1 kilometre) 2 Mayıs Cuma
7. Etap: Kuşadası-İzmir (144.8 kilometre) 3 Mayıs Cumartesi
8. Etap: İstanbul-İstanbul (121 kilometre) 4 Mayıs Pazar
CİHAN

Yorumlar