Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Alanya - Kemer etabını, Cavendish kazandı

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya - Alanya etabını kazanan OmegaPharma Quick Step Cycling Takımı'ndan Mark Cavendish, Alanya - Kemer etabının da birincisi oldu. 20 takımdan 153 sporcunun mücadele ettiği, Alanya Atatürk Meydanı'nda başlayıp...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Alanya - Kemer etabını, Cavendish kazandı

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya - Alanya etabını kazanan OmegaPharma Quick Step Cycling Takımı'ndan Mark Cavendish, Alanya - Kemer etabının da birincisi oldu.

20 takımdan 153 sporcunun mücadele ettiği, Alanya Atatürk Meydanı'nda başlayıp Kemer'de son bulan 175 kilometrelik Aanya-Kemer etabını, OmegaPharma QuickStep Takımı'ndan Mark Cavendish, 3 saat 50 dakika 17 saniyelik derecesiyle kazandı. Neri Sottoli'den Francesco Chicchi ikinciliği, Lampre Merida Takımı'ndan Niccolo Bonifazio de üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporcular madalyalarını ve ödüllerini, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün elinden aldı. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu elinden aldı.

TURKUAZ MAYO YİNE CAVENDİSH'İN OLDU

Etabın ikinci gününde genel klasman liderliğini elinde bulunduran Mark Cavendish, yine 'Turkuaz Mayo'nun sahibi oldu. Büyük Britanyalı sporcu, en iyi sprinterin Yeşil Mayo'yu da giymeye hak kazandı; prasedür gereği iki mayoyu giyemeyeceği için yeşil mayoyu etap ikincisi Francesco Chicchi giyecek.

Öte yandan en iyi tırmanışçıya verilen 'Kırmızı Mayo'yu ise Unitedhealthcare Presented By Max Takımı'ndan Marc De Maar giymeye hak kazandı. Türkiye güzellikleri priminin sahibi de Wanty Groupe Gobert'ten Frederique Robert 'Beyaz Mayo' giyecek.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yarın koşulacak 185 kilometrelik Finike - Elmalı etabıyla devam edecek.

CAVENDİSH: YARINKİ ETAPTA DA EN İYİ SONUCU ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ

İlk iki etabın birincisi Mark Cavendish, yarınki Finike - Elmalı etabının kendilerine uygun bir etap olmadığını belirterek, "Elimizden gelen gayreti göstererek en iyi sonucu almaya çalışacağız." dedi.

Ödül törenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cavendish, "İkinci defa etap kazanmaktan dolayı çok mutluyum. Bugünkü etap yine zordu, çok zor bir finiş yaptık. Karşıdan gelen rüzgar vardı; fakat takımımım bugün çok iyi iş yaptı. Son 5 kilometrede takım çok iyi tren oluşturarak beni çok güzel bir finişe taşıdı." ifadelerini kullandı.

    Turkuaz Mayo'yu ne kadar daha taşıyacağı ve Finike - Elmalı etabının zorluğuyla ilgili bir soruya da Cavendish, "Bilemiyorum üzerimdeki mayoyu ne kadar taşırım. Yarınki etabın bize uygun olmadığı kesin. Biz özellikle sprinter bir takımız; ama yarınki etapta da yine elimizden gelen gayreti göstereceğiz. En iyi sonucu almaya çalışacağız." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar