Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yarın başlıyor

Bu yıl 50.'si düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yarın start alacak Alanya - Alanya etabıyla başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yarın başlıyor

Bu yıl 50.'si düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yarın start alacak Alanya - Alanya etabıyla başlıyor. 8 etaplı tur 121 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabıyla sona erecek.

Tur, 20 takımdan 160 sporcunun katılımıyla yarın saat 11.40'ta 141 kilometrelik Alanya-Alanya etabıyla start alacak. Alanya'daki Hükümet Konağı önünden başlayacak tur Kemer, Finike, Elmalı, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Selçuk, Kuşadası ve İzmir'in ardından İstanbul'da son bulacak.

ETAP, TARİH VE MESAFELER
1. Etap Alanya - Alanya / 141 km - 27 Nisan
2. Etap Alanya - Kemer / 175 km - 28 Nisan
3. Etap Finike - Elmalı / 185 km - 29 Nisan
4. Etap Fethiye - Marmaris / 132 km - 30 Nisan
5. Etap Marmaris - Turgutreis / 183 km - 1 Mayıs
6. Etap Bodrum - Selçuk / 182 km - 2 Mayıs
7. Etap Kuşadası - İzmir / 132 km - 3 Mayıs
8. Etap İstanbul - İstanbul / 121 km - 4 Mayıs

ABDURRAHMAN AÇIKALIN: HERŞEY YOLUNDA

Bu arada Tur Direktörü Abdurrahman Açıkalın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, organizasyon öncesinde İtalyan Columbia Takımı'nın vize problemi yaşadığı için gelemeyeceğini belirterek, bunun dışında herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Turun her geçen yıl tanılırlığının artmasıyla ilgili de konuşan Açıkalın, şöyle devam etti:

"Bu konudaki en büyük motivasyonu 2008 yılında organizasyonun son etabına gelerek bizleri gururlandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vermişti. O günkü toplantısında Gül, yaptığı konuşmada Türkiye bundan daha iyi nasıl tanıtabilir ki? sözü bizi ve ekibi ateşleyen unsur olmuştu.

Biz de oradan aldığımız feyz ve destekle ve herkesin katılımıyla çok büyük bir takım ruhuyla bugünlere geldik. Ne mutlu bize ki Türkiye'nin tanıtımına büyük bir destek veren, büyük bir projenin altına hep birlikte imza atıyoruz. Burada, ülke sevgisi, ülkenin varolan şartlar içinde uluslararası arenada daha iyi tanıtılması adına herkesin gösterdiği büyük bir özveridir kilit faktör."
CİHAN

Yorumlar