Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul - İstanbul etabı, Mark Cavendish'in oldu

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 121 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabıyla son buldu. Son etabı Büyük Britanyalı sporcu Mark Cavendish, kazandı. Genel Klasman'da ise birinci olan Orica - GreenEDGE takımından Adam Yates, turkuaz mayonun...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul - İstanbul etabı, Mark Cavendish'in oldu

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 121 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabıyla son buldu. Son etabı Büyük Britanyalı sporcu Mark Cavendish, kazandı. Genel Klasman'da ise birinci olan Orica - GreenEDGE takımından Adam Yates, turkuaz mayonun sahibi oldu.

Cankurtaran Geçidi'nde start alıp Caddebostan sahil yolunda son bulan İstanbul - İstanbul etabında OmegaPharma - Quick Step takımından Mark Cavendish 2 saat 35 dakika ile birinciliği, ikinciliği Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani, Astana'dan İtalyan Andrea Guardini ise üçüncülüğü elde etti.

GENEL KLASMAN'DA BİRİNCİ ADAM YATES

Genel Klasman'da da Orica - GreenEDGE'den Adam Yates birinci, Cofidis takımından Rein Taaramae ikinci, Romein Hardy ise üçüncü oldu.

KIRMIZI MAYONUN SAHİBİ DE MAAR MARC OLDU

Etap başlamadan önce kırmızı mayonun (en iyi tırmanış yapan sporcuya verilen mayo) sahibi kesinleşti. Unıdethealtcare Presendet By Maxxis'in Hollanda Antilleri bisikletçisi De Mar Marc kırmızı mayonun sahibi oldu.

YEŞİL MAYO VE BEYAZ MAYONUN SAHİBİ

Tur başından bu yana 3 etap zaferi yaşan OmegaPharma-Quick Step’in Britanyalı sporcusu Mark Cavendish yeşil mayonun (en iyi sprintere verilen mayo) sahibi oldu. Beyaz mayoyu (Türkiye güzellikleri mayosu) ise Neri Sottoli takımının İtalyan bisikletçisi Pozzo Mattia kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Medya Tır'ını ziyaret etti. Bakan Kılıç, İtalyan sporcu Elia Viviani ile kısa

süre sohbet etti. Kılıç, bir italyan gazetecinin yazdığı makale için kendisine teşekkür ederken, 'Sizleri seneye de bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar