Cristian Baroni: Şans diye bir şey yok

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, son dakikada attıkları golleri çok çalışmalarına bağladı.

Google Haberlere Abone ol
Cristian Baroni: Şans diye bir şey yok

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, son dakikada attıkları golleri çok çalışmalarına bağladı. Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'ın 'Şansları yanında olmasaydı en fazla 3 puan fark olurdu' ifadelerine karşı da "Şans diye bir şey yok" dedi.

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncuları Cristian Baroni ve Pierre Webo, adidas İstinyepark Mağazası’nda adidas’ın yeni Samba Koleksiyonu’nun tanıtımı için futbolseverlerle bir araya geldi. Cristian Baroni ve Pierre Webo, organizasyonda basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

İlk söz alan Pierre Webo, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynayacakları Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili olarak, "Kardemir Karabükspor çok önemli bir rakip. Zaten bütün rakipler ligde bize karşı çok iyi hazırlanıyorlar. Saygı duymamız gerekiyor. Umarım bu hafta sonu deplasmanda 3 puan alıp geri döneceğiz. Çünkü geçen sene orda 2 puan kaybımız olmuştu. Bu sene bunu yaşamadan geri döneceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ"

Bu yıl geçen seneye oranla daha az maç yapacaklarının kendilerini nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya karşın Cristian, maçlara hafta hafta hazırlandıklarını ve kendi işlerine baktıklarını söyledi. Cristian Baroni, "Çok fazla etkileyeceğini düşünmüyoruz. Çünkü biz hafta hafta çalışıyoruz. Gerçekten çok fazla çalışıyoruz. O yüzden maçların sayısının bize iyi ya da kötü yönde etkisinin olacağına inanmıyoruz. Biz sadece kendi işimize bakıyoruz." diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu, zaman zaman takım içinde liderlik görevi üslendiğinin dile getirilmesi üzerine, "Liderlik olarak bakmıyorum. Ama takımın liderliği önemli. Fenerbahçe çok büyük bir camia her maça ayrı ayrı hazırlanıyoruz. Tabii ki de bu bizim için çok önemli. Ben 5 yıldır buradayım. Burada en azından bir şampiyonluk daha görmek istiyorum. O yüzden takımın liderliği çok önemli." ifadelerini kullandı.

"FORVETTE ÇOK OYUNCU OLMASI FENERBAHÇE İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ"

Takımda 4 forvet oyuncunun toplam 28 gol kaydetmesiyle ilgili de Webo, "Forvet oyuncuların çokluğu bizim için çok güzel bir ortam. Bir yandan da birbirimizle rekabet ediyoruz aslında. Bu rekabet Fenerbahçe'ye gerçekten çok yararlı oluyor. Baktığımızda geçen sene UEFA'da ilerleyen Fenerbahçe'de forvet oyuncu eksikliği vardı. Bunun acısını çok çektiğimize inanıyorum. Bu sene hücum alanında bu kadar çok oyuncunun olması Fenerbahçe için çok büyük bir avantaj." şeklinde konuştu.

Webo, forvette kendine rakip olarak gördüğü bir ismin sorulması üzerine de "Bir isim söyleyemem, bu teknik direktöre sorulacak bir soru. Rekabet anlamında baktığımızda hemipimiz Fenerbahçe'ye yardım etmek istiyoruz. O yüzden bu kadar fazla oyuncunun olması Fenerbahçe için bir avantaj." cevabını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'ın Fenerbahçe'nin son dakikada kazandıkları maçları şansa bağlamasıyla ilgili düşünceleri sorulan Cristian Baroni, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şans diye bir kavram yok. Maçlar hakemin düdüğüyle sona eriyor. Ve o 90 dakika boyunca sonuna kadar mücadele etmelisiniz. Fenerbahçe'nin de çok önemli ve kaliteli forvet oyuncuları var. Kuyt gibi, Emenike, Webo ve Sow gibi. Şans olduğuna inanmıyorum. Çünkü biz her maç için çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Ve baktığınız zaman da maçın son anına kadar kazanmak istiyoruz ve tekrar söylüyorum şans diye bir şey yok."
CİHAN

Yorumlar