Çobanlıktan gelen Beştaş, boksta Türkiye şampiyonu oldu

Siirt'in Eruh ilçesi Çetinkol köyünde çobanlık yapan 16 yaşındaki Abdulkadir Beştaş, Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek Türkiye birincisi oldu. Eruh Halk Eğitim Salonu'nda başlatılan boks kurslarına kayıt yaptıran...

Google Haberlere Abone ol
Çobanlıktan gelen Beştaş, boksta Türkiye şampiyonu oldu

Siirt'in Eruh ilçesi Çetinkol köyünde çobanlık yapan 16 yaşındaki Abdulkadir Beştaş, Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek Türkiye birincisi oldu. Eruh Halk Eğitim Salonu'nda başlatılan boks kurslarına kayıt yaptıran Beştaş, kısa bir sürede yakaladığı başarı ile adından söz ettirmeye başladı.

Yakaladığı derece ile ilçe halkının sevgini kazanan Beştaş, kısıtlı imkânlara rağmen çalışmaya devam ettiği ve Sakarya'da yapılan Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'na katılarak 62 kiloda rakibini farklı nakavt ederek Türkiye birinciliği elde etti.

Yaklaşık 2 yıldan beri boksun içinde olduğunu belirten Abdulkadir Beştaş, hocası Aziz Çakaz'ın kendisini fark ettiği ve köye gelerek sporcu aradığı sırada kendisini ilçeye davet edip çalışmalara katılmasını istediğini belirtti. İlçede yapılan idmanlara ailesinden zaman zaman gizli katılan sporcu Abdulkadir Beştaş, "Hocamla ilk tanışmam köyde gerçekleşti. Köyümüze gelen Aziz hocam biz gençleri toplayarak sporcu yapmak istediğini belirtti. Ben de daha önce boksa ilgim vardı ve TV kanallarında boks turnuvalarını izlerdim ve bir gün onlar gibi olmak isterdim. Aziz hocam bir gün beni çobanlık yaptığım dağdan indirip idman yapmamı sağladı. Elimizdeki çok kısıtlı imkânlara rağmen dağlarda koşarak idman yapıyordum." dedi.

EŞORTMAN BİLE EMANETTİ

Eruh Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan boks kursunda Türkiye şampiyonu olan Abdulkadir Beştaş'ın şampiyona gittiği ve müsabakalarda üstünde bulundurduğu eşofmanın bile Eruh Halk Eğitim merkezi tarafından verildiği ve emanet olduğu öğrenildi.

Eruh'ta yaklaşık 40 gencin boksa gönül verdiğini belirten Türkiye şampiyonu Abdulkadir Beştaş, "Üstümdeki giysi bile emanetti. Bana zimmetlediler. Buna rağmen ben yine çalışmayı bırakmadım ve hocamın yüzünü kara çıkartmadım. Karşımdaki rakibim malzemeleri benimkinin iki misli idi ama ben inandığım için kazandım." dedi.

Eruh Kaymakamlığı'nın Eruhlu gençlere destek vermediğini ve gençleri kahve köşelerinden kurtarmak için bir çaba sarf etmediğini belirten Beştaş, "Eğer Eruhlu gençlere destek verilir ise kimse bence dağa kaçmaz ve canla başla çalışırlar. İlçemizde bir çok genç son zamanlarda dağa kaçarak örgüte katıldı. Ben şunu söyleyebilirim eğer benim Aziz hocam olmasaydı belki ben de şimdi dağdaydım." dedi.

KORİDORDAN ŞAMPİYONLUĞA

Sakarya'da yapılan Ferdi Türkiye Boks şampiyonası'nda birinci olan Abdulkadir Beştaş'ın hocası, Aziz Çakaz, 40'a yakın sporcunun olduğunu ve tüm sporcuların başarılı olduğunu belirtti. Eruhlu sporculara destek ve malzeme yardımı yapılması durumunda sporcuların Avrupa kapısını açacaklarını ve ülkemizi temsil edeceğine inandığını belirtti.

Sporcu Beştaş'ı ailesinden zorla idmanlara getirdiği ve ailesinin izin vermemesine rağmen Türkiye şampiyonu olduğunu belirten antrenör Aziz Çakaz, "Abdulkadir çoban idi. Ailesi yardım ediyordu. Ben onu keşfettiğimde kendisinde bu azmi gördüm. Gündüzleri çobanlık yaptığından idmanlara katılamıyordu. Ben bu durumu ailesi ile görüştüm. Ailesinden izin istedim ancak ilk başta vermediler, daha sonra ikna ettim ve Abdulkadir'i yaklaşık 1,5 ay gibi kısa bir zamanda Sakarya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına hazırladım. Ama imkânlarımız çok kısıtlı idi. Kullanılan boks eldivenlerimiz ise 10 yıllık idi ve çalıştığımız ilçe spor salonun bize verilmediğinden koridorda çalışmalarımızı yapıyorduk." dedi.

VALİ BİLE İLGİLENMEDİ

Yapılan Türkiye boks şampiyonasında Siirt adına ringe çıkan ve birinci bitiren Abdulkadir Beştaş, Vali Mustafa Tutulmaz'dan beklediği desteği alamadığını söyledi. Şampiyonadan sonra Vali Tutulmaz'ı makamında ziyaret eden Abdulkadir Beştaş ve hocası Aziz Çakaz, sporcuya gerekli desteğin verilmemesinden ötürü üzüntü içinde olduklarını açıkladı.

Vali Mustafa Tutulmaz'dan en azından ufak bir hediye beklediğini belirten sporcu Abdulkadir, "Valiyi hocam ile ziyaret ettik ve kendisine bu başarının nasıl yakalandığını anlattık. Ancak kendisi bizlere şuan bunun için verilecek herhangi bir desteğin olmadığını ve Gençlik İl Müdürlüğü veya Eruh Kaymakamlığı'na başvurmasını istemesi beni çok üzdü. Ama ben bunlara rağmen yılmayacağım ve köyde çalışmalarıma devam edeceğim. Benim hedefim Avrupa'ya açılmak ve orada dereceler elde etmektir." dedi.

CİHAN

Yorumlar