Club Brugge 2-1 Beşiktaş

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Club Brugge'e 2-1 mağlup oldu. Beşiktaş'ın golünü Gökhan Töre atarken, Club Brugge'ün gollerini De Sutter ve penaltıdan Refaelov attı. Kara Kartal, bundan bir öncek

Google Haberlere Abone ol
Club Brugge 2-1 Beşiktaş
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Club Brugge'e 2-1 yenik oldu. Beşiktaş'ın golünü Gökhan Töre atarken, Club Brugge'ün gollerini De Sutter ve penaltıdan Refaelov attı. Kara Kartal, bundan bir önceki turda da Liverpool'a deplasmanda 1-0 yenik olmuş, lakin İstanbul'da İngliz ekibine sahayı dar etmişti.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Club Brugge'e misafir oldu.

9. dakikada otomatik sulama makinesinin bir anda çalışmasıyla maç 2 dakika arayla durdu ve sonra tekrardan başladı.

12. dakikada uygulanan bucak vuruşunda Club Brugge golü buldu lakin hakem, De Sutter'in baş vuruşundan öncelikle Ersan'a yaptığı hareketin faul olduğunu saptama etti ve golü iptal etti.

İlk yarı orta piyasa savaşı şeklinde geçerken hakem Craig Thomson Beşiktaş'tan Necip ve Tolgay'a Club Brugge'den ise De Sutter'e sarı kart gösterdi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Gökhan Töre ipe dizdi

ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş tesirli başladı. Henüz 46. dakikada Olcay'ın pasında topla buluşan Gökhan Töre, kalabalık Club Brugge defansını çalımlarla geçti ve vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

Beşiktaş 59. dakikada Demba Ba ile gole fazla aşırı yaklaştı lakin Senegalli yıldızın şutu üstten dışarı çıktı.

62. dakikada Club Brugge'ün geliştirdiği atakta Felipe Gedoz'un uzaktan şutunda De Sutter topa dokundu ve skoru 1-1 yaptı.

75. dakikada Club Brugge'ün kullandığı hür vuruşta kaleci Cenk topu kurtararak mutlak bir golü önledi.

Baskısını iyice artıran Club brugge 78. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Refaelov skoru 2-1 yaptı.

84. dakikada Gökhan Töre'nin uzaktan katı şutu kalecide kaldı.

Maçın kalan dakikalarında öteki gol olmadı ve Beşiktaş, tur umutlarını İstanbul'a bıraktı.

***********************************

UEFA Avrupa Ligi
'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ın son 16 turu ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda yapacağı karşılaşmanın ilk 11'i dikkat çekici oldu.

Beşiktaş'ın ilk 11'i;

Cenk, Serdar, Ersan, Necip, Opare, Olcay, Veli, Tolgay, Gökhan, Oğuzhan, Demba Ba.

Yedekler: Tolga, Franco, Atınç, Motta, Kerim, Mustafa, Cenk.

Club Brugge'ün ilk 11'i:

Ryan, De Fauw, Duarte, Meunier, De Bock, Mechele, Bolingoli-Mbombo, Simons, Refaelov, Vormer, De Sutter.

Yedekler: Kujovic, Silva, Reuten, Felipe Gedoz, Storm, Dierckx, Oulare.

Maçtan Notlar

Beşiktaş’ın, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika’nın Club Brugge takımına misafir bulunduğu maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

Maçtan öncelikle Brüksel’de temaslarda bulunan Kılıç, akşam ise karşılaşmanın oynandığı Brugge kentine geçti. Jan Breydel Stadı’nda Belçika Futbol Federasyonu Başkanı François de Keersmaecker ile görüşen Kılıç, daha sonra onur tribününde maçı izledi.

Beşiktaş’ta 4 eksik

Siyah-beyazlı takım sahaya sakatlıkları süren Jose Sosa, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic’ten mahrum çıkarken, Club Brugge’de ise Victor Vazquez ve Björn Engels tıpkı nedenle oynamadı. Belçika temsilcisinde bununla beraber Claudemir ve Stefano Denswil de bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde öteki takımlarda oynadıkları için karşılaşmada forma giyemedi.

Club Brugge’de sarı kart sınırındaki Thomas Meunier ve Francisco Silva bu maçta kart görmeleri biçiminde İstanbul’daki rövanşta oynayamayacak. Beşiktaş’ta ise Veli Kavlak sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Club Brugge, bu sezon UEFA’da yenilgi yüzü görmedi

UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon Dinamo Moskova ve Milan ile müşterek yenilmeyen üç takımdan birisi Club Brugge, tıpkı sürede turnuvanın şimdiye kadar en az gol yiyen takımı durumunda.

Avrupa Ligi’nde küme maçlarında şimdiye kadar 3 gol yiyen Belçika emsilcisi, siyah-beyazlılarla daha öncelikle 2006 yılında eşleşmişti. İki takımın 9 sene öncelikle statü gereği tek maç üstünden oynadığı karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Belçika takımlarıyla yekün 4 maça çıktı. Bu maçlardan 2’sini kazanan, 2’sinde de sahadan beraberlikle ayrılan 'Kara Kartallar' 6 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

19 Avrupa kulübünün oyuncu izleme komitesi maçı takip etti

Siyah-beyazlıların Club Brugge ile yaptığı maça, Avrupa’nın değişik kulüplerine ilişkin futbolcu izleme komiteleri kocaman alaka gösterdi. Club Brugge, Jan Breydel Stadı’ndaki maçı Avrupa’nın 19 değişik kulübünün futbolcu izleme komitesinin takip ettiğini açıkladı. Belçika’daki maçı, Almanya’dan Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, Hannover 96, Stuttgart ve Wolfsburg, Fransa’dan
Paris Saint-Germain, İtalya’dan Inter, İngiltere’den Aston Villa, Everton, Southampton ve West Ham United, Hollanda’dan PSV ve Twente, Belçika’dan Anderlecht, Mechelen, Oud-Heverlee Leuven ve Sint-Truiden, Çek Cumhuriyeti’nden ise Ostrava’nın temsilcilerinin izlediği söylendi.

'Irkçılığa Hayır' pankartı

Belçika liginde ve Avrupa’da bu sezon gösterdiği performansla dikkati çeken Club Brugge, seyircisi önünde oynadığı maça üstünde 'Irkçılığa Hayır' (No To Racism) yazılı formalarla çıktı.

Irkçı hareketlerde bulunanlara kendi girişimleriyle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika takımı bulunan Club Brugge, UEFA’nın ırkçılık karşıtı projesini desteklemek için bu formayı tercih etti.

Club Brugge Genel Menejeri Vincent Mannaert maçtan öncelikle yaptığı izahatda, hangi kurda olursa olsun futbolda ırkçılığın noktayı olmaması gerektiğine işaret ederek, 'Belçika’nın en popüler kulübü şekilde ırkçılığa karşı sıfır toleransa öncülük ediyoruz. Irkçılık suçu işleyenlere kendi inisiyatifimizle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika kulübü olduk. Bu formalarla da taahhüdümüzü Avrupa düzeyinde ortaya koyduk' dedi.

Gurbetçiler Beşiktaş’ı yalnız bırakmadı

Beşiktaş’ı Avrupa’da yaşayan Türk taraftarlar da yalnız bırakmadı.Belçika’nın yanı paradigma Almanya ve Fransa bunun şeklinde ülkelerden gelen fazla aşırı sayıda Türk taraftar, maçtan öncelikle Brugge’de takımlarına destek vermeye çalıştı. Beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan biletler günler öncesinden tükenirken, kimi taraftarlar karaborsada bilet arayışına girdi. Belçika polisi, maç dolayısıyla Brugge’de stada giden yollarda ve stat etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.
İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar