City'de 450 milyon Euro çöpe gitti

İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon da şampiyonluk hedefleyen ancak Chelsea'nin gerisinde kalan Manchester City ilginç bir istatistiğe imza attı.

Google Haberlere Abone ol
City'de 450 milyon Euro çöpe gitti
İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon da şampiyonluk hedefleyen fakat Chelsea'nin gerisinde kalan Manchester City enteresan bir istatistiğe imza attı.

Manchester City, 2011'den buyana transfere takribî 450 milyon Euro harcadı. Ancak son dört yılda bu transferler için harcanan paralar deyim yerindeyse çöpe gitti. Zira Mavilerin, bu çağda aldığı oyunculardan sırf ikisi ilk 11'e girebildi.

2011'de 'Hart; Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov; Silva, Toure, Barry, Nasri; Aguero, Dzeko' ilk 11'iyle savaş eden City'de, o kadroda sırf iki ad değişebildi.

Transfere ayrılan devasa rakama karşın, Martin Demichelis ve Fernando, ilk 11'de kendine yer bulabildi. Son dört sezon Fernando, Gareth Barry'nin, Martin Demichelis ise Joleon Lescott'ın formasını kapmayı başardı.

Arsenal'de 355 milyon Euro, 20 değişiklik

City'nin Premier Lig'deki rakiplerinden Arsenal ise bu çağda ilk 11'deki 10 ismini değiştirdi. Kuzey Londra takımı bu çağda transfere takribî 355 milyon Euro harcadı. 2011'deki kadrosundan sırf Koscielny'yle süren Topçular'da, Ospina; Debuchy, Koscielny, Mertesacker, Monreal; Coquelin, Cazorla; Welbeck, Mesut Özil, Sanchez; Giroud bu sezon 11'e giren 10 oyuncu oldu.

Barcelona ve Real Madrid'de 6 değişiklik

İspanya ve Şampiyonlar Ligi'nin favorisi Barcelona'danın ilk 11'indeki değişiklik sayısı 6 oldu. Bu çağda transfer edilen Ter Stegen, Marcherano, Alba, Rakitic, Luis Suarez ve Neymar benzeri oyuncular ilk 11'in vazgeçilmezlerinden oldu. Katalan ekibinin kasasından bu zamanda transfer için 390 milyon Euro çıktı.

Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ise 2011'den buyana transfere takribî 475 milyon Euro harcadı. Angel di Maria, Mesut Özil ve Gonzalo Higuain'i iri paralarla satan Real Madrid; Carvajal, Varene, Modric, Kroos, Rodriguez, Bale benzeri yekün 6 adı ilk 11'ine monte etti.

Chelsea'de 580 milyon Euro, 9 değişiklik

Chelsea, 2011'den buyana transfere takribî 580 milyon Euro harcadı. Londra ekibinin harcadığı ücretin karşılığında 11'deki 9 oyuncu değişti. 2011'de Cech; Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda; Anelka, Drogba'yı Ülkü 11'inde oynatan Chelsea'de, o kadrodan sırf iki ad kaldı, Branislav Ivanovic ve kaptan John Terry. Rus oligark Ramon Abramovich'in sahibi bulunduğu İngiliz ekibi, Courtois, Cahill, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Hazard, Oscar, Willian ve Costa'lı ilk 11 oluşturdu.

Bayern'de 7 farklı isim

Bayern Münih, 2011'deki 11'inden 7 adı değiştirdi. 2011'de 'Butt; Breno, Van Buyten, Badstuber, Lahm; Robben, Schweinsteiger, Kroos, Ribery, Muller, Gomez' ilk 11'iyle oynayan Alman devinde, o kadrodan Lahm, Ribery, Müller, Robben kaldı. Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Götze, Alonsu ve Lewandowski'yi yeni çağda ilk 11'ine monte eden Bayern, bu çağda transfere 355 milyon Euro harcadı.

Ntvspor

Kaynak: FANATİK

Yorumlar