Çim hokeycilerin "milli" olma azmi

- Erzurum'da yaşları 7 ile 17 arasında değişen çim hokeyi sporcuları, antrenörleri tarafından haftanın her günü, 4 saat antrenman yaparak kısa sürede milli sporcu olmak için mücadele veriyor - Hokey antrenörü Alaattinoğlu: "Yetiştirdiğimiz sporcularla liglere katılıyoruz. Yaklaşık 6 aylık sürede 80 sporcuya eğitim verildi" - Sporcu Gündaş: "Haftanın 7 günü, günde 4 saatten fazla çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çim hokeycilerin "milli" olma azmi


ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'da yaşları 7 ile 17 arasındaki erkek ve kızlardan oluşan çim hokeyi sporcuları, haftanın her günü 4 saati aşkın süre antrenman yaparak milli sporcu olmak için ter döküyor.

Hokey antrenörleri tarafından eğitim alan 80 çocuk, Çim hokeyini hem kolay hem de erken zamanda hedefe ulaştıracak spor olduğu için tercih ediyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan Çim Hokeyi Spor Kulübü antrenörleri, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaklaşık 7 ay önce okullarda tarama yaptıktan sonra yetenekli çocukları keşfederek çim hokeyi sporu ile tanıştırdı.

Antrenör Ömer Sait Alaattinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin çim hokeyini Erzurum'a tanıtmak ve kısa sürede milli sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Haftanın 7 günününde minikler, yıldızlar ve büyükler kategorisinde çalışmalar yaptıklarını belirten Alaattinoğlu, "Yetiştirdiğimiz sporcularla liglere katılıyoruz. Katıldığımız müsabakalarda milli takım kadrosuna sporcularımız çağrıldı. Yaklaşık 6 aylık sürede 80 sporcuya eğitim verildi, bu eğitimlerimiz performans anlamında oluyor. Bunu daha da çoğaltmak istiyoruz. Ortaokul ve liselerde sürekli çalışma yaparak bu branşın altyapısını geliştirmek ve bu branştaki sporcularımızı milli takıma göndermek istiyoruz." diye konuştu.

Alaattinoğlu, Çim hokeyi sporunun aktiflik, dayanıklılık, düşünsel beceri ve fiziksel güç olarak bir çok özelliği içerisinde barındırdığı için futboldan daha korunaklı ve daha kolay bir spor dalı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Çim hokeyi birçok spor branşının özelliğini içerisinde barındırıyor ve futboldan daha da korunaklı bir spor. Kurallarının açık ve net olması, futboldan daha kısa sürede oynanması ve aynı zamanda futbol gibi bir üst düzeye çıkmak için çok uzun bir zaman çalışılması gerekmiyor. Kısa sürede hedefe ulaşabiliyorsunuz. Mesela biz bir ay yetiştirdiğimiz sporcuyu turnuvalara götürdüğümüzde milli takım antrenörleri izleyip öğrencilerden yetenekli gördüklerini direkt milli takıma çağırıyorlar. Bundan dolayı çok avantajlı ve kolay bir spor dalı. Yani kısa sürede hedefe ulaşabiliyorsunuz."


- "Hedefimiz, sporcularımızı mili takıma göndermek"


Hokey sporuyla uzun süredir meşgul olduğunu ifade eden Alaattinoğlu, "Şimdiye kadar bin 500'e yakın sporcuya çim hokeyini tanıttık, eğitim verdik. Yaklaşık 6 aydır 80 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Katıldığımız 3 müsabakadan 6 sporcumuz milli takıma çağrıldı. Hedefimiz, müsabakalara gidip en iyi dereceleri alarak sporcularımızı mili takıma göndermek." dedi.

Çim hokeyinin geçmişten günümüze değişiklik göstermeden geldiğini ifade eden Alaattinoğlu, bu sporun kapalı salonlarda altışar, açık alanlarda ise 11 kişiden oluşan takımlar ile oynandığını kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, tüm spor branşlarına destek verdiklerini belirterek, "Çim hokeyinin gelişimi ve Erzurum'da daha yaygın hale getirmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Sporculara ve antrenörlere her zaman desteklerimiz devam edecektir. Çim hokeyi branşında Erzurum çok başarılı sporcular çıkaracaktır." değerlendirmesinde bulundu.


- Sporcular kısa sürede milli takıma gitmek istiyor


Sporcular ise bu spora duydukları sevgiyi, çalışmalarda gösterdikleri gayreti ve odaklandıkları milli takım hedefini anlattı.

Yaklaşık 1 yıldır Çim hokeyi sporuyla ilgilendiğini ifade eden sporcu Batuhan Özakalın, amaçlarının en kısa sürede milli takıma girmek olduğunu, bunun için çalışmalarını en üst seviyede tuttuklarını kaydetti.

Özakalın, "Bu sporla 6 aydır yakından ilgileniyorum. İki ay önce Osmaniye'de gittiğim müsabakalarda oynadım ve milli takım hocaları beni seçerek davet etti. Bu sporu seçmekteki amacım, hem vücudumun bu sporu yapmaya uygun olması hem de daha erkenden milli sporcu olma şansımın olması." ifadelerini kullandı.

Sporculardan Elanur Gündaş ise 6 ay önce başladığı çim hokeyi sporunu milli takıma girme şansının yüksek olması sebebiyle tercih ettiğini söyledi. Gündaş, daha önceden birçok spor branşı denediğini belirterek, "Önümüzde 16 yaş altı seçmeleri var. Onun için antrenörlerimizle sıkı şekilde hazırlanıyoruz. Günde 4 saatten fazla çalışıyor, hocalarımız sayesinde ilerliyoruz. Hedefim milli takıma girmek. Kadınların kolayca yapabileceği bu spor dalını herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar