Chelsea 1-1 Southampton

Chelsea, İngiltere Premier Lig'in 29. haftasında Stamford Bridge'de Southampton'ı ağırladı. 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Chelsea 1-1 Southampton
Chelsea, İngiltere Premier Lig'in 29. haftasında Stamford Bridge'de Southampton'ı ağırladı. 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Chelsea, İngiltere Premier Lig'in 29. haftasında Stamford Bridge'de Southampton'ı ağırladı. 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

6 maçı kendi alanında oynayacak Chelsea. En mühim deplasmanı Arsenal. Mourinho haklı bence. Büyük kayıpta bulunan iki takım var. City ve United... City'nin transfer yapabilmesi için ligi kazanması gerekiyor. United'ın vaziyeti daha kötü. Bütçelerini Şampiyonlar Ligi'ne katılacakmış bu şeklinde yaptılar. Giremezlerse transferi unutsunlar. En rahatı ve bütçesi bulunan takım Wenger'in Arsenal'i

3'üncü dakikada Willian kendi vurmadı Azpilicueta'ya verdi pasını. Azpilicueta'nın vuruşu fazla aşırı üstten auta gitti. 6'ncı dakikada Chelsea takım şekilde öyle bir hücum geliştirdi ki topla kaleye girecekler zannettim ama top kornere gitti. Chelsea ataklarında herzaman Willian var. Southampton ilk kornerini 10. dakikada kullandı.

Perdeyi Costa açtı

11'inci dakikada sağdan Ivanoviç ortaladı, Costa kafayı vurdu ve Chelsea, 1-0 öne geçti. 13'üncü dakikada Wanyama'nın vuruşunda Courtois golü önledi.

Southampton penaltıdan eşitledi

18'inci dakikada Cahill, Mane'yi düşürdü ve karşılaşmanın hakemi penaltı kararı verdi. Tadiç kullandı, hal 1-1 oldu.

Ağır cazibe tekrarda monitörden bakınca Cahill'in topa müdahele ettiği açık şekilde gözüküyor. 21'inci dakikada orta sahada Wanyama ve Schneiderlin, Fabregas ve Matiç'e top yaptırmıyor. 26'ncı dakikada Southampton daha üstün. 30'uncu dakikada Tadiç'in vuruşunda Courtois yatarak golü önledi.

Long'un pasında Mane vurdu, Courtois gene başarılı... Chelsea, ilk golü attı ama birden orta alan üstünlüğünü kaybetti. Maça süratli başlayan Willian, saklanmaya başladı. Fabregas pas tercihlerinde zoru seçti. 1-1'den sonra Southampton öne geçebilirdi fakat Courtois gole izin vermedi.

Stamford Bridge'de ilk yarı 1-1'lik eşitlikle son buldu.

Henüz ilk dakikada Matiç, Mane'yi düşürdü. Shane Long, harika vurdu ve Courtois kaleye giren topu harika bir refleksle önledi.

Matiç kenara tahsil edildi ve Ramires oyuna girdi.

Wanyama bugün orta sahada kocaman üstünlük sağladı Chelsea karşısında. Cahill, Mane'yi faulle durdurdu sol tarafta. Serbest vuruşu Davis kullandı, Courtois gene başarılı. Djuririç ve Ward-Prowsw oyunda. Tadiç ve Davis kenara alındı.

Oscar'ın şutunu Forster çeldi. 76'ncı dakikada Remy oyuna girdi ve Oscar kenara geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında diğer gol olmadı. Chelsea, Southampton ile 1-1 berabere kaldı.

'Maçın adamı Wanyama'

Bana kıyasla maçın oyuncusu Wanyama. Takım şekilde Southampton fazla aşırı iyi oynadı bugün. Orta sahayı tuttular, gol pozisyonlarına girdiler, geride iyi kapandılar. Courtois, Chelsea'nin en iyisiydi. Yaptığı kurtarışlarla yenilgiyi önledi.

Edip Adanır / Londra

Takım kadroları


Chelsea: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fàbregas, Matic, Willian, Oscar, Hazard, Diego Costa

Yedekler: Cech, Filipe Luis, Zouma, Ramires, Drogba, Remy, Cuadrado

Southampton: Forster, Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand, Wanyama, Schneiderlin, Mané, Davis, Tadic, Long

Yedekler: Davis, Yoshida, Gardos, Djuricic, Ward-Prowse, Pellè, Targett

Kaynak: FANATİK

Yorumlar