Challenge Tour'un Türkiye ayağında Oliver Farr mutlu sona ulaştı

Türkiye'de düzenlenen en önemli uluslararası golf organizasyonlardan biri olan Challenge Tour'un Türkiye ayağında Galli Oliver Farr mutlu sona ulaştı. Liderliğin sürekli el değiştirdiği final raundunu 70 vuruşla tamamlayan Farr, toplamda 276...

Google Haberlere Abone ol
Challenge Tour'un Türkiye ayağında Oliver Farr mutlu sona ulaştı

Türkiye'de düzenlenen en önemli uluslararası golf organizasyonlardan biri olan Challenge Tour'un Türkiye ayağında Galli Oliver Farr mutlu sona ulaştı. Liderliğin sürekli el değiştirdiği final raundunu 70 vuruşla tamamlayan Farr, toplamda 276 vuruşla şampiyon oldu.

Antalya Belek'teki National Golf Kulübü'nde düzenlenen Challenge Tour'da, Galli oyuncu Oliver Farr nefes kesen bir finalin ardından şampiyon oldu. Avrupa'nın en yetenekli genç oyuncularının katıldığı 175 bin Euro toplam ödüllü organizasyonu ilk sırada bitiren Farr, 28 bin Euro'luk para ödülünün de sahibi oldu.

Yaklaşık 20 oyuncunun şampiyonluk hedefiyle sahaya çıktığı Challenge Tour'un final raundu büyük çekişmeye sahne oldu. Liderlik, üçüncü güne ilk sırada başlayan Jerome Lando Casanova, Bjorn Akesson, Dave Coupland, Moritz Lampert, Chris Hasson ve Oliver Farr arasında sürekli el değiştirdi.

Son gün ilk çukurda bogey yaparak kötü başlayan Oliver Farr, 7 ve 8. çukurlarda elde ettiği birdie'lerle hatasını telafi etti. Dokuzuncu çukurdaki bogey'den sonra, son dokuz çukurda üç birdie'ye imza atan genç oyuncu 14. çukurdaki bogey'e rağmen günü 70 vuruşla (-2) bitirmeyi başardı.

Toplamda 276 vuruşla zirveye çıkan Oliver Farr, Challenge Turu'ndaki ilk şampiyonluğuna ulaştı. Son güne lider başlayan Fransız Jerome Lando Casanova, İngiliz Dave Coupland ve Danimarkalı Jeppe Huldahl ise 278vuruşla (par) ikinci sırayı paylaştılar.

SAHAYA BÜYÜK ÖVGÜ

Şampiyon olan Oliver Farr ile ikinci sırayı paylaşan golfçülere kupa ve ödülleri National Golf Kulübü'nde düzenlenen törenle verildi. Oyunculara kupalarını sponsor firmaların temsilcileri verdi.

Şampiyon Oliver Farr, ilk şampiyonluğunu kazandığı National Sahası'na övgüler yağdırdı. Farr, "Bu sahanın bugüne kadar oynadığım en iyi saha olduğunu söyleyebilirim. Türkiye böyle bir sahaya sahip olduğu için çok şanslı." dedi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da düzenledikleri golf organizasyonlarıyla Belek'i dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, bu turnuvalara sponsor olan firmalara da teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar