Cezayir’in Güney Kore galibiyeti Rusya’nın tur şansını artırdı

Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Güney Kore’yi mağlup eden Cezayir, neredeyse gruptan çıkma ümidini yitiren Rusya’nın şansını yeniden artırdı.H Grubu ikinci maçlarında alınan sonuçlara göre Belçika bir üst tura çıkmayı garantilerken...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir’in Güney Kore galibiyeti Rusya’nın tur şansını artırdı

Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Güney Kore’yi mağlup eden Cezayir, neredeyse gruptan çıkma ümidini yitiren Rusya’nın şansını yeniden artırdı.

H Grubu ikinci maçlarında alınan sonuçlara göre Belçika bir üst tura çıkmayı garantilerken Cezayir, Rusya ve Güney Kore şansını son maçta deneyecek. Gruptan çıkması için Cezayir’in Rusya karşısında en azından berabere bitirmesi yeterli olacak. Rusya’nın ise averajda da avantajlı olması için mümkün olduğu kadar bol gollü mutlak galibiyete ihtiyacı var.

Cezayir’e farklı yenilen Güney Kore’nin hem bol gollü galibiyete hem de şansa ihtiyacı var. Güney Kore kazansa bile Cezayir’in kaybetmesi gerek, ancak bu durumda Rusya’nın ikili averajda öne geçme durumu mevcut. Bu açıdan bakıldığında Belçika ile karşılaşacak olan Güney Kore’nin diğer takımlara göre daha az şansı bulunuyor.

H Grubu ikinci maçlarının ardından 6 puanı bulunan Belçika ilk sırada yer alırken, 3 puanla Cezayir ikinci, bir puanla Rusya üçüncü ve yine bir Puanla Güney Kore son sırada.

CAPELLO ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA

Rusya Milli Futbol Takımı’nın başına geçerek Dünya Kupası’na gitmesi için büyük katkı sağlayan antrenör Fabio Capello eleştirilerin odağı oldu. Rusya’nın sergilediği oyun ve her iki maçta Capello’nun oyuncu tercihi tartışılmaya başladı. Spor yorumcuları özellikle Aleksandr Kerjakov, Alan Dzagoyev ve Yuriy Jirkov’un yedek bırakmasına tepki gösterirken alınan sonuçlardan Capello’yu sorumlu tuttu. Rusya’nın gruptan çıkamaması halinde, sözleşmesi 2018 kadar uzatan Capello’nun durumu ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

Dünya Kupası öncesi hedeflerinin çeyrek final oynamak olduğunu söyleyen Capello herkesi şaşırtmıştı. Hatta Rusya’nın çeyrek final oynamasını başarı olarak nitelendirmişti.

İngiliz basının araştırmalarına göre Dünya Kupasına katılan hocaların arasında 6,7 milyon sterlin ile Capello en çok para kazanan antrenör.

RUSYA’DA OYNAYAN BELÇİKALILAR ‘KORE’Yİ YENECEĞİZ’ SÖZÜ VERDİ

Rusya’nın Zenit takımında top koşturan Belçikalı Nicolas Lombaerts, Güney Kore’yi Rusya için yeneceklerini söyledi. Zenit’in diğer Belçikalı futbolcusu Axel Witsel de takım arkadaşı Oleg Şatov’a Güney Kore’yi yeneceklerine dair söz verdiği belirtildi.

Öte yandan Rus futbolcular, son dakikada yenilen golün üzüntüsünü yaşarken şanslarını hala devam ettiğinin ve son ana kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

Rusya grubunun karşılaşmasını 26 Haziran’da Perşembeyi Cumaya bağlayan gecede Moskova saati ile 00.00’da oynayacak. Belçika ile Güney Kore yine aynı tarih ve aynı saatte oynayacak. CİHAN

Yorumlar