Cezayir’i geçemeyen Rusya, Dünya Kupası’na veda etti

FIFA 2014 Dünya Kupası H Grubu son maçında Cezayir ile 1-1 berabere kalan Rusya, Dünya Kupası'na veda etti. Rusya, Sovyetler Birliği parçalandıktan sonra katıldığı dünya kupalarında gruptan çıkamama geleneğini de sürdürmüş oldu.Brezilya’ya...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir’i geçemeyen Rusya, Dünya Kupası’na veda etti

FIFA 2014 Dünya Kupası H Grubu son maçında Cezayir ile 1-1 berabere kalan Rusya, Dünya Kupası'na veda etti. Rusya, Sovyetler Birliği parçalandıktan sonra katıldığı dünya kupalarında gruptan çıkamama geleneğini de sürdürmüş oldu.

Brezilya’ya büyük ümitlerle gelen İtalyan hoca Fabio Capello yönetimindeki Rusya Milli Futbol Takımı, H Grubu’nu üçüncülükle tamamlayarak Dünya Kupası’na veda etti. Cezayir ile kritik karşılaşmaya çıkan Rusya istediği golü henüz 6. dakikada buldu. Maçın büyük bölümünü önde götüren Rusya 60. dakikada İslam Slimani’nin duran toptan attığı golüne engel olamadı. Rusya maçın son çeyreğinde baskıyı artırsa da istediği sonucu alamadı ve Dünya Kupası’na veda etmek zorunda kaldı.

H Grubu’ndan bir üst tura 9 puanla ilk birinci olan Belçika ile 4 puanla ikinci olan Cezayir yükseldi. İki puanla Rusya üçüncü olurken bir puanla Güney Kore son sırada yer aldı

Curitiba kentindeki Baixada Arena'da oynana karşılaşmayı Cüneyt Çakır ve yardımcılıkları Bahattin Duran ile Tarık Ongun yönetti.

Öte yandan bu başarısız sonucun ardından gözler, sözleşmesi 2018’e kadar uzatılan teknik direktör Fabio Capello’ya çevrildi.

CİHAN

Yorumlar