Cezayir'de gözler tarihi Almanya maçına çevrildi

Brezilya'da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası'nda yarın Cezayir, Almanya ile tarihi bir karşılaşmaya çıkacak. Tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek iki takımda Cezayir 2 galibiyetle üstün durumda. FIFA 2014 Dünya Kupası H Grubu'nda Belçika'nın...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'de gözler tarihi Almanya maçına çevrildi

Brezilya'da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası'nda yarın Cezayir, Almanya ile tarihi bir karşılaşmaya çıkacak. Tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek iki takımda Cezayir 2 galibiyetle üstün durumda.

FIFA 2014 Dünya Kupası H Grubu'nda Belçika'nın ardından 4 puanla 2. tura yükselen Cezayir, G Grubu'nu 7 puanla lider tamamlayan Almanya ile yarın kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Cezayir ile Almanya tarihlerinde ise 3. kez karşı karşıya gelecek. Oynanan iki karşılaşmada da sahadan galip ayrılan taraf Cezayir oldu.

Brezilya'nın Porto Alegre kentindeki Beira-Rio Stadı'nda TSİ 23.00'te oynanacak karşılaşmayı Brezilyalı hakem Sandro Ricci yönetecek. Almanya karşılaşması öncesi hazırlıklarını sürdüren Cezayir'de orta saha oyuncusu Nabil Bentaleb basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Almanya karşısında rahat olmaları gerektiğini söyleyen başarılı futbolcu Nabil Bentaleb, Rusya ve Güney Kore gibi takımların bulunduğu grupta ikinci olmalarını başarı olarak gösterirken, "Hakettik, buraya kazayla gelmedik, bir sebebi var. Fakat Alman takımının gerçekten güçlü olduğunu biliyoruz. Gerçekten zor bir oyun olacağını biliyoruz. Fakat mücadele için diri olmamız ve önceki oyunlardaki gibi oynamamız gerekiyor." dedi.

Alman Milli Takımı'nın her yerde çok güçlü olduğunu vurgulayan Nabil, "Almanya'da oynayan oyuncuların hepsi üst sınıf oyuncular. Dünyanın en iyi kalecileri ve oyuncularına sahipler. Sahanın her alanında tehlikeliler. Mesut Özil ve Götze gibi tehlikeli oyuncuları var." yorumunda bulundu.

CEZAYİR, 1982'DE 4 PUANLA ELENMİŞTİ, 2014'TE 4 PUANLA 2. TURA ÇIKTI

Cezayir Milli Takımı'nın yardımcı antrenörü Abdelhafid Tasfaout ise "Geriye bakmak istemiyoruz. İleriye bakmak istiyoruz. Bizim için en önemli şey iyi bir oyun oynamak. Sanırım Alman oyuncular 1982 mağlubiyetini hatırlayacaklar ve bu da bizim için pozitif. Fakat Almanya'ya büyük bir saygıyla yaklaşacağız." şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi 1982 yılında İspanya'da yapılan Dünya Kupası finallerinde Almanya, Avusturya, Şili ve Cezayir 2. Grup'ta mücadele etmiş ve Almanya-Avusturya anlaşması olarak yorumlanan karşılaşmayı Almanya 1-0 kazanarak gruptan çıkmıştı. Bu skorla Almanya, Avusturya ve Cezayir 4'er puan averajla sıralanmış, Almanya'yı 2-1 yenmesine rağmen Cezayir elenmişti. Cezayir 1982'de 4 puanla elenirken, 2014'te ise 4 puanla 2. tura çıktı.

Batı Almanya, Avusturya, Cezayir ve Şili'den oluşan 2. Grup'ta Cezayir, ilk maçta Almanya'yı 2-1 yenerek kupada bir Avrupa takımını yenen ilk Afrikalı takım olmuştu. Cezayir, Şili maçını bir gün önce oynayıp kazanmıştı. Ve gruptaki son maç Batı Almanya ile Avusturya arasında oynanacaktı. Batı Almanya'nın Avusturya'yı 1-0 ya da 2-0 yenmesi hâlinde, Batı Almanya ve Avusturya averajla Cezayir'in üzerinde yer alacak ve Cezayir elenecekti.

Batı Almanya'nın 3 ya da daha farklı kazanması hâlinde Avusturya, maçın berabere ya da Avusturya galibiyetiyle bitmesi halinde Batı Almanya elenecekti. Maçı Batı Almanya 1-0 kazandı ve Avusturya ile birlikte bir üst tura çıktı. Cezayir ise 4 puan ve averajla elendi.

Maç sonucunda aynı puana gelen takımlardan Batı Almanya ile Avusturya beraber gruptan çıkarken aynı puana sahip Cezayir ise turnuvadan elendi.

Bu durum tüm dünyada büyük ses getirdi ve Batı Almanya'nın bilerek böyle bir skor aldığını yazdı ve konuştu. Maçın ardından FIFA, istemsiz olarak gelişen bu tip şikeye müsait maçları engellemek amacıyla kural değişikliğine gitti ve Dünya Kupası gruplarındaki son maçların tamamının aynı saatte oynanmasına karar verdi.

Gruptan çıkan takımlardan Avusturya, 2. Tur'da elenirken yoluna devam eden Batı Almanya 1982 FIFA Dünya Kupası Finali'nde İtalya'ya 3-1'lik skorla kaybetti.

CİHAN

Yorumlar