Cezaevinde futbol şöleni

- İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Altınordu iş birliğinde gerçekleşen futbol eğitiminin ardından cezaevindeki turnuvada şampiyon olan ekip, Altınordu 17 Yaş Altı Takımı ile karşılaştı

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde futbol şöleni


İZMİR (AA) - İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Altınordu iş birliğinde gerçekleşen futbol eğitiminin ardından cezaevinde düzenlenen turnuvada şampiyon olan ekip, Altınordu 17 Yaş Altı Takımı ile karşılaştı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen etkinlikte, cezaevindeki gençler halk oyunları gösterileri sunarken, iki ayrı grup halinde türkü ve şarkı seslendirdiler. Cimnastik gösterilerinin de gerçekleştiği etkinlik, futbol karşılaşması ile sona erdi.

Altınordu'nun cezaevindekilere verdiği futbol eğitiminin ardından oluşturulan 34 takımın katıldığı turnuvada birinci olan ekip, Altınordu 17 Yaş Altı Takımı ile gösteri maçı yaptı. Müsabakada 2-0 öne geçen Altınordu karşısında daha sonra 2 gol bulan cezaevi takımı, kalesinde 1 gol daha gördü ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Etkinliği, Almanya Bundesliga'ya yükselen Freiburg'la anlaşan Altınordulu Çağlar Söyüncü de takip etti.


- Temür: "Gençlerin topluma tekrar dönmeleri en büyük hedefimiz"


İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, yaptığı konuşmada, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Gençlerin, Türk milletinin geleceği olduğunu belirten Temür, şunları kaydetti:

"(İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu) sloganıyla İzmir'de ve ülkemizde farkındalık oluşturarak gençleri spora ve iyi insan olmaya teşvik eden Altınordu Kulübüne kurumumuzdaki siz sevgili gençlere verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunarım. Bizler de Altınordu kulübümüzle ortak paydamız olan 'İyi çocuk, iyi yurttaş, mutlu toplum' oluşturma amacıyla gayret sarf ediyoruz. Kurumumuzda bulunan gençlerimizin Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı olarak topluma tekrar dönmeleri en büyük hedefimizdir."

Altınordu Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk de kulüp olarak çocuklara ve bu tür sosyal projelere çok önem verdiklerini söyledi. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 3 hafta geçirdiklerini aktaran Göktürk, "Biz bu işi sadece burada bırakmayıp Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz. İstanbul ve Ankara'daki çocuk cezaevlerinde de büyük bir turnuva ve lig düzenlemeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Altınordu 17 Yaş Altı Takımı oyuncularından Berkay Görmez, böyle etkinliklerde bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun sloganının Altınordu'nun 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' sloganıyla örtüştüğünü belirten Berkay, "Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz, kardeşlerimizi mutlu ettik." dedi.

Şahan Akyüz ise burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Onların hayatı bizimkinden biraz daha zor. Buradaki etkinlik hem onlar hem de bizim için önemliydi." şeklinde görüş bildirdi.

Yorumlar