Cesare Prandelli'den Wesley Sneijder'e övgü

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, imza töreninde bir soru üzerine yaptığı açıklamada Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ile ilgili övücü sözler söyledi.Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, Türk Telekom...

Google Haberlere Abone ol
Cesare Prandelli'den Wesley Sneijder'e övgü

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, imza töreninde bir soru üzerine yaptığı açıklamada Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ile ilgili övücü sözler söyledi.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İtalyan teknik adam hedeflerini açıkladıktan sonra, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Bir basın mensubunun, 'Sneijder'in Dünya Kupası'nda iyi bir performansı var. Transferiyle ilgili haberler de çıkıyor. Sneijder'le konuştu mu?' şeklindeki sorusuna Prandelli, "Wesley'nin oynadığı tüm maçları ilgiyle izledik. Wesley karşısına çıkan tüm sorunlara yanıt veren bir oyuncu. Hem Galatasaray'ın hem de Hollanda'nın en önemli oyuncularından biri." diye cevap verdi.

'Prandelli'nin farkı nedir?' sorusuna da cevap veren İtalyan teknik adam, "Başkanla konuştuğumuz zaman, bir takımın kurallar bütünü olmadığı zaman kazanamayacağıdır. Biz bir karar verirsek takım olarak veririz. Bir karar verdiğimiz zaman bu bütün takıma uygulanmalı. Sporcusundan antrenörüne kadar herkes bu verilen kurala tabii olacak. Bizim farkımız bu." şeklinde cevap verdi.

"4. YILDIZI VE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARI İSTİYORUZ"

Galatasaray'da yönetim ve taraftarın 2014-2015 sezonu sonunda şampiyonluğu ve 4. yıldızı çok istediği hatırlatılarak sorulan bir soruya ise Cesare Prandelli iddialı bir cevap verdi.

'Hem Şampiyonlar Ligi, hem de 4. yıldız için takım yeterli mi?' sorusu üzerine Prandelli, "Burada aslında oluşturulması gereken bir zihniyet lazım. Biz dördüncü yıldızı ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı istiyoruz. Bu nedenle hemen çalışmalı ve vizyonu oturtmalıyız." diye cevap verdi.

'İtalya Milli Takımı'nda Pirlo'dan üst düzey verim aldığı hatırlatılarak, aynı mevkide oynayan, ancak Mancini döneminde beklenen performansın altında kalan Selçuk'tan da benzer verimi alabilecek mi?' sorusunu da cevaplayan Prandelli, "Teknik kalitesi, kişiliği, liderlik vasıfları olan oyuncuları seviyorum. Pirlo gibi sessiz ama kazanma isteği olan oyunculardır bunlar. Bu oyunculardan ben verim alırım." dedi.

Galatasaray'ın kadrosunun çok geniş olduğu hatırlatılarak, Taffarel veya Ujfalusi'den rapor alıp almadığı ve sezon başı kampına kaç oyuncu ile gidileceğinin sorulmasına ise Prandelli, "Geçtiğimiz üç günde yaptığımız analizlerde fikirlerimiz netleşti. 25 ila 27 oyuncu arasında götürmeyi planlıyoruz. Uzun vadede bizim başarımıza katkı sağlayacak oyuncuları alacağız." diye cevap verdi.

FENERBAHÇE İLE OYNAYACAĞIMIZ SÜPER KUPA MAÇINI DÜŞÜNÜYORUM

'Şampiyonlar Ligi'nde başarıya aç bir hoca Galatasaray'a ne derece faydalı olabilir?' sorusuna ise Prandelli, "Öncelikli olarak Şampiyonlar Ligi'ni değil, Fenerbahçe ile oynayacağımız Süper Kupa maçına bakıyorum." diye cevap verdi.

Prandelli'nin açıklamasının ardından araya giren Başkan Ünal Aysal ise başarıya aç olanın Galatasaray olduğunu söyledi. Aysal, "Başarıya aç olan sadece hocamız değil. Esas aç olan Galatasaray Kulübü'dür." dedi.

Mancini ile yaşadıkları iddia edilen yabancı kuralıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Ünal Aysal, "Mancini'nin sorunu, Türkiye değildi. Türkiye'de hepimiz aynı şartlarda mücadele ediyoruz. Galatasaray'ın itiraz etmesinin sebebi, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve başarılı olmak isteyen bir takıma yabancı kuralı engelliyordu. Bu itirazımız devam ediyor. Bu itirazımız hem hukuki hem idari devam ediyor. Avrupa'da yarışan her kulübümüz daha başarılı olacaktır." diye konuştu.

BAŞKAN ÜNAL AYSAL'DAN E-BİLET AÇIKLAMASI

Bu arada yeni sezon kombine bilet satışlarıyla ilgili bir basın mensubunun, 'E-Bilet ve tribünlerin boş kalma ihtimali var. Ne düşünüyorsunuz?' sorusuna da başkan Ünal Aysal, "E-Bilet kanunların getirdiği bir zorunluluk. Biz gereğini yapmak zorundayız. Bu bir süreç. Bir günde e-bilet sorununu çözebileceğimiz bir sorun değil." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Biz diğer kulüplerle birlikte bu tedbiri almaya çalışıyoruz. Bazı ameliyatlar hastalığı tedavi etmek içindir. Bundan dolayı sıkıntı çekiyoruz ama ileride faydalarını göreceğimize eminiz. Kombine alan taraftarlarımız ilk anda karmaşık olduğunu düşünebilir. Ama taraftarlarımız kombine alım konusunda tereddüt etmeyeceklerdir.

E-Bilet durumları ekstra maliyetler konusunda bir sıkıntı olabilir. Taraftarlarımız, kulüplerine olan güvenleriyle bu sorunu aşacaktır. Bizim e-bilet konusunda beklentilerimizin üstünde bir satış yoktu. Biz geçen seneki kombine satış rakamımızın üstüne çıkacağız. Altında kalırız diye bir endişemiz de yok."

CİHAN

Yorumlar