Cenk Tosun: Atabildiğim kadarıyla gol atmak istiyorum

Beşiktaş'ın yeni transferi Cenk Tosun, takımda atabildiği kadarıyla gol atmak istediğini söyledi.     Almanya'da hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta yeni transfer Cenk Tosun Samanyolu Haber'e açıklamalarda bulundu. Almanya...

Google Haberlere Abone ol
Cenk Tosun: Atabildiğim kadarıyla gol atmak istiyorum

Beşiktaş'ın yeni transferi Cenk Tosun, takımda atabildiği kadarıyla gol atmak istediğini söyledi.

    Almanya'da hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta yeni transfer Cenk Tosun Samanyolu Haber'e açıklamalarda bulundu. Almanya kampının sakatsız ve güzel geçtiğini belirten golcü oyuncu, "Ağrılarımın geçmesini bekliyorum. İnşallah en kısa zamanda çalışmalara başlayacağım. Zaten düz koşulara başladım. Yaklaşık beş ay önce bir fıtık ameliyatı geçirmiştim. En kısa zamanda başlayacağım takımla çalışmalara. Kondisyon açısından da bir şey kaybettiğimi sanmıyorum. Takımla birkaç gün idmana da çıktım onlarla da uyumum çok iyi. İnşallah Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçlarına yetişirim." dedi.

    Siyah - beyazlı kulüpteki amacının ilk 11'de kalıcı olmak olduğunu ifade eden başarılı futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

     "Beşiktaş taraftarının bana olan saygı ve sevgisine atacağım gollerle karşılık vermek istiyorum. Atabildiğim kadarıyla gol atmak istiyorum. Takımımızı şampiyon yapmak istiyoruz. En büyük hedefimde aslında bu. Tabi milli takımda da kalıcı bir oyuncu olmak istiyorum."

    Takım içindeki rekabetten de bahseden Cenk Tosun, "Sonuçta buraya ben oynamak için geldim. Onun için idmanda olsun hazırlık maçlarında olsun elimden geleni yapacağım. Gerçekten bizim yerli forvetlerimiz belki Türkiye’de hiçbir takımda yoktur. Onun için iyi bir rekabet olacağını düşünüyorum. Rekabet olmayan yerde zaten rahatlık çöker. Bence rekabet iyi bir şeydir. İdmanda daha iyi olan hocanın gözüne girenin oynayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

'AVRUPA, TÜRKİYE KUPASI VE LİGDE ÇIKABİLDİĞİMİZ EN YÜKSEK YERE ÇIKMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

    Statlarının olmamasını bahane etmeyeceklerini de kaydeden golcü oyuncu, "Bir o statta bir bu statta oynamak gerçekten kolay değil. Kendi stadımız olsaydı belki ikinci ya da şampiyon bile olabilirdik. Onun için bu sene kendi stadımız Vodafone Arena’da şampiyon olmak istiyoruz ve kolay puan kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Ama biz yinede her şeyimizi sahaya verip stadımızı bahane etmeden alabildiğimiz kadarıyla puan almak istiyoruz." dedi.

    Beşiktaş'ın her zaman şampiyonluk hedefleri olduğunu da vurgulayan Cenk, "O yüzden üç alanda Avrupa, Türkiye Kupası ve ligde çıkabildiğimiz en yüksek yerlere çıkmaya çalışacağız. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları da bizim için çok önemli. İnşallah onları kazasız belasız geçirip lige güzel başlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'YÖNETİM BİZE GÜVENİRSE YABANCI FORVET GELMEZ'

    Takıma yabancı forvetin alınıp alınmaması ile ilgili ise golcü futbolcu, "Yönetimin kararına saygı duyuyoruz. Onlar gerekli bulurlarsa yabancı bir forvet gelir. Bize güvenirlerse de gelmez. Ama biz üçümüz gerçekten iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Dediğim gibi yabancı forvet gelse bile rekabet ortamı daha güzel olacak. Takıma faydalı olacaksa biz forvetler bile isteriz yabancı bir forvet." yorumunda bulundu.

'DÜNYA KUPASI'NDA Kİ FAVORİLERİM ALMANYA VE HOLLANDA'

    Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na milli takım olarak gidemedikleri için üzgün olduklarını belirten Cenk, "Bu Dünya Kupası’nda olsaydık iyi yerlere geleceğimizi düşünüyordum. Kalite anlamında iyi bir milli takıma sahibiz. Ama eleme maçlarında biraz şanssızlık yaşadık. Artık 2016 Avrupa Kupası için ön elemeleri iyi geçmek istiyoruz." diye konuştu.

    Dünya Kupası'nda Almanya veya Hollanda'nın kupayı alacağını da iddia eden Cenk Tosun, Brezilya'da Neymar’ın sakatlanması ile de Brazilya Milli Takımı'nın darbe aldığını vurguladı.

     CİHAN

Yorumlar