Cenk Gönen: Kalecilerin yaptığı hatalar asla unutulmaz

Beşiktaş’ın kalecisi Cenk Gönen, futbol takımında ortaalanda yapılan hataların unutulabileceğini fakat kalecinin yaptığı hatanın asla unutulamayacağını söyledi. Beşiktaş Dergisi’nin haziran ayı sayısına açıklamalarda bulunan kaleci...

Google Haberlere Abone ol
Cenk Gönen: Kalecilerin yaptığı hatalar asla unutulmaz

Beşiktaş’ın kalecisi Cenk Gönen, futbol takımında ortaalanda yapılan hataların unutulabileceğini fakat kalecinin yaptığı hatanın asla unutulamayacağını söyledi.

Beşiktaş Dergisi’nin haziran ayı sayısına açıklamalarda bulunan kaleci Cenk, futbola sağbek oynayarak başladığını belirterek, “Sağbek oynayarak başladım futbola. Ancak ortada başladım, baktım ciğerlerim yetmiyor, dedim en rahatı kalecilik. Şaka bir yana rahmetli dayım Ali Altuner’in de etkisiyle kendimi kaleci olmaya motive ettim. Rahmetli dayım Türk furboluna adını altın harflerle yazdırmıştır. Kariyerimde manevi olarak onun etkisi büyük.”

Cenk Gönen, bol bol kitap okuduğunu ve aynı zamanda İspanyolca öğrenmeye çalıştığını ifade etti.

Futbol takımında arkadaşlığın en üst düzeyde olduğunu kaydeden tecrübeli kaleci, “Beşiktaşımız’ı diğer takımlardan ayıran şey, saha içindeki arkadaşlığın üst seviyede olması. Böylece takım olabilmenin ilk ve en önemli şartını yerine getirmiş oluyorsunuz çünkü.” diye konuştu.

Bir takımda en çok stres çekenin kaleciler olduğunu kaydeden Cenk Gönen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Doksan dakika oynuyorsun ve soğuksun, soğuksun ve bir anda geldiklerinde golü yediğinde tüm takımının mahvolmasına sebep olabiliyorsunuz. Tüm diğer oyunculardan daha fazla maça konsantre olmanız gerekiyor. Bir takımın en fazla stres çeken elemanı da çoğu zaman kalecidir. Çünkü orta alanda bir hata yapıldığında o arada kaynayabilir ama bir kalecinin hatası asla unutulmaz.”

CİHAN

Yorumlar