Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı Alman basınında

- Bild: "Borussia Dortmundlu Mor, Türkleri umutlandırdı" - Sporschau: "Türkiye umutlanabilir" - Frankfurter Runschau: "Anlaşılan Türklerin maksimum performans sergilemeleri için her zaman zor durumda kalmaları lazım"

Google Haberlere Abone ol
Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı Alman basınında


BERLİN (AA) - Türkiye'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nun son maçında Çek Cumhuriyet'ini 2-0 mağlup etmesi Alman basınında yer buldu.

Bild gazetesinin internet sitesi, "Borussia Dortmundlu Mor, Türkleri umutlandırdı" başlığını kullandığı haberde, gelecek sezon sarı-siyahlılarda forma giyecek 19 yaşındaki Emre Mor'un performansına dikkati çekti. Emre Mor'un Bayer Leverkusen'de oynayan Hakan Çalhanoğlu'nun yerine ilk 11'de oynadığı belirtilen haberde, Türk Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ni yenerek bir üst tura çıkmak için umutlu olabileceği ifade edildi.

Alman televizyon kanalı ARD'nin "Sportschau" adlı spor programının internet sayfası, "Türkiye umutlanabilir" başlığıyla duyurduğu haberde, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ne karşı Avrupa Şampiyonası'nda çetin bir mücadele sonucunda ilk galibiyetini aldığını belirtti.

"Türkiye son 16 için şansını korudu" başlığını kullanan Frankfurter Rundschau gazetesi, özellikle Türkiye'nin şampiyonada oynadığı ilk maçtan sonra eleştirilen Ozan Tufan'ın skoru belirleyen ikinci golü attığını vurguladı. "Anlaşılan Türklerin maksimum performans sergilemeleri için her zaman zor durumda kalmaları lazım." denilen haberde, Türk futbolcuların aşırı motive oldukları, bunun tribündeki taraftarlarda da görüldüğü paylaşıldı. Haberde Emre Mor'un performansından da söz edildi.

"Sport1.de" internet sitesi ise Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor'un Çek Cumhuriyeti'ne karşı gösterdiği performanstan sonra her yerden övgüler aldığına değindi.

"Tufan Türkiye'yi umutlandırdı" başlığını kullanan Kicker dergisi de Türkiye'nin, gruplardan çıkma şansını koruduğunu belirtti. Ozan Tufan'ın ikinci golü atmasının ne kadar önemli olduğunun diğer gruplara bakıldığında anlaşabileceğine işaret edilen haberde, bu golle ay-yıldızlı ekibin en iyi üçüncülük yarışında Arnavutluk'u geride bıraktığı kaydedildi.

Yorumlar