Çaykur Rizespor'dan Burak Yılmaz açıklaması

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu üyesi Avukat Remzi Kazmaz, "Burak Yılmaz'a yapılan hareketi nefretle kınıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Çaykur Rizespor'dan Burak Yılmaz açıklaması

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu üyesi Avukat Remzi Kazmaz, "Burak Yılmaz'a yapılan hareketi nefretle kınıyoruz. Ne fair-play ruhuna ne de insanlığa sığar." dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçında sarı-kırmızılı ekibin golcüsü Burak Yılmaz'ın tribünden atılan cisimle yüzünden yaralandığı olayla ilgili Rize'den yeni bir açıklama geldi. Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Remzi Kazmaz, "Burak Yılmaz'a yapılan hareketi nefretle kınıyoruz." dedi.

Taraflardan olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlanana kadar birbirlerini suçlamamaya davet eden Avukat Remzi Kazmaz, fair-play ruhunu hatırlattı. Avukat Kazmaz açıklamasında şöyle dedi:

"2 Mart 2014 günü kendi sahamızda Galatasaray ile oynanan futbol karşılaşmasının sonlarına doğru; Galatasaray oyuncusu Burak Yılmaz'a kale arkası tribünlerinden bir şahıs tarafından yabancı madde atılması ve yüzünün yaralanmış olması hususu; ne spor ahlakı ve fair-play ruhuna, ne taraftarlığa, ne de insanlığa sığar. Böylesine bir eylemi gerçekleştiren şahsın hiçbir mazereti olamaz. Ayrıca yapılmış olan bu hareket 6222 sayılı kanuna göre de suçtur. Sahamızda vuku bulmuş olan bu olay tüm Çaykur Rizespor camiasına mal edilemeyecek münferit bir olaydır.

Prensip olarak başta futbolcularımız olmak üzere tüm Çaykur Rizespor camiasına 'centilmenlik, spor ahlakı ve fair-play ruhu' içinde olmayı her fırsatta öğütleyen, bu tür etik değerleri olmazsa olmazımız kabul etmiş bir kulüp olarak Burak Yılmaz'a yapılan bu hareketi nefretle kınıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kulüp basın sözcümüz Aykut Ferah da hemen maç sonrasında yapmış olduğu açıklamada da benzer ifadelerle kulübümüz adına geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu."

Avukat Remzi Kazmaz, gerek takımlarına ve gerekse de taraftarlarına yaptıkları fair-play yönündeki telkinlerin karşılığını da aldıklarını belirterek, "Bu yönde başarılı sayılabilecek çalışmalar yaptığımızı şu iki örnek doğrulamaktadır. Sezon başından bu yana hiçbir futbolcumuz kırmızı kart görmemiş; yine sezon başından bu yana saha kapama veya seyircisiz oynama cezası almamış bir kulüp durumundayız. PTT 1. Ligi'nde mücadele ettiğimiz yıllardan bu yana centilmenlik yarışında en önde giden ekiplerden biri olma özelliğimiz devam etmektedir ve edecektir." diye konuştu.

BURAK’IN BABASININ SÖZLERİ

"Tüm spor kamuoyunun çok iyi bileceği gibi; Türkiye'nin hangi sahasında ve hangi takımı ile oynarsanız oynayın, rakip tribünlerin hemen önünde, kendisine yapılan faullü hareketlere karşı 'aşırı tepki' veren futbolcular, tribünlerdeki tüm taraftarlar için 'potansiyel bir tahrik unsuru' olmaktadırlar. Bu gerçeği hiç kimse gözardı edemez" diyen Avukat Kazmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ve bu gerçek, Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele eden 18 takım taraftarı için istisnasız olarak geçerlidir. Ancak; Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz'ın sosyal medyadaki kişisel hesabı üzerinden yapmış olduğu 'Ey Rize taraftarı sizin Allah'ınız kitabınız yok mu?' tarzındaki tepkisini ancak ve ancak 'bir babanın evladına yapılan muameleden dolayı gösterdiği refleks ve reaksiyon' olarak değerlendiriyoruz. Aksi halde; yapılan bu hareketi bütün Çaykur Rizespor taraftarına mal etmek asla ve asla kabul edilemez. Tüm spor kamuoyunun bilgisine sunarız."
CİHAN

Yorumlar