Çaykur Rizespor, milli kick boksçuyu transfer etti

RİZE (AA) - Çaykur Rizespor Kulübü, milli kick boksçu Yahya Alemdağ'ı renklerine bağladı. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Çaykur...

Google Haberlere Abone ol
Çaykur Rizespor, milli kick boksçuyu transfer etti


RİZE (AA) - Çaykur Rizespor Kulübü, milli kick boksçu Yahya Alemdağ'ı renklerine bağladı.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Yardımcısı Arslan Kalkavan, yönetim kurulu üyesi Sadullah Köse ve 2014 yılında büyükler kick boks Avrupa şampiyonu olan milli sporcu Yahya Alemdağ katıldı.

Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Kalkavan, amatör spor dallarında başarılı bir sporcuyu daha kulübe kazandırdıklarını söyledi.

Çaykur Rizespor'un, futbol ağırlık olmak üzere büyük bir spor kulübü olma yolunda ciddi adımlarla ilerlediğini ifade eden Kalkavan, "Yeni yapılanma kapsamında amatör spor dallarında futbolun dışında bin 128 sporcuya ulaşmış bulunmaktayız. 20 spor dalında yaklaşık 24 antrenörümüzü istihdam ettik." dedi.

Yahya Alemdağ ise spor yaşantısına 14 yaşında başladığını belirterek, "Çeşitli Avrupa şampiyonalarında derece aldım. Uluslararası yarışmalarda da şampiyonluklarım var. 16 defa Türkiye şampiyonu oldum. Çaykur Rizespor gibi büyük bir kulüpte olmak beni mutlu ediyor. Çaykur Rizespor'un amatör sporlara el atması ve branşların gelişmesi için katkıda bulunması, benim gibi sporcu kardeşlerimin de önünü açacaktır." diye konuştu.

Kariyerinde dünya şampiyonluğu olmadığını ifade eden Yahya Alemdağ, "Dünya ikinciliğim var. İnşallah Çaykur Rizespor'dayken kariyerime bir dünya şampiyonluğu eklemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yahya Alemdağ, 3 yılık sözleşme imzaladı.



Yorumlar