Çaykur Rizespor 1-4 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu karşılaşmasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 4-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. Sarı Lacivertliler, tecrübeli oyuncularıyla çıktığı maçta zor anlar yaşasa da son dakikalarda tabelayı lehine çevirmeyi b

Google Haberlere Abone ol
Çaykur Rizespor 1-4 Fenerbahçe
Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu karşılaşmasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 4-1 yenik etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. Sarı Lacivertliler, deneyimli oyuncularıyla çıktığı maçta zor anlar yaşasa da son dakikalarda tabelayı lehine çevirmeyi başardı.

90+ / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Tecrübe kazandı: 1-4

Haftasonu mühim açıdan fiziksel yorulmak yaşayan iki takımın mücadelesinde gülen misafir ekip Fenerbahçe oldu. Kanarya 4-1'lik skorla çeyrek finale çıktı. Goller Kadlec, Bekir, Mehmet Topal ve Sow'dan geldi.

KARTAL GENÇLERİ OYNATMADI

İsmail Kartal, Rize deplasmanında genç oyunculara forma vermedi. Yedek lakin tecrübeli, ve ligde forma giyen oyunculardan oluşan bir kadroyla çıktı Yeni Rize Stadı'ndaki maça... Hikmet Karaman da birkaç as oyuncusunu dinlendirse de, zinde kimi sürdü sahaya...

Maçın ilk dakikası dolmadan Rizespor pratik lokma olmadığını Fenerbahçe'ye gösterdi. Ludovic Sylvestre'nin ceza sahası dışından şutu auta gitti. Ancak 5 dakika devam eden bu baskının peşinden Sarı Lacivertliler oyunda dengeyi sağladı, sonra ise kontrolü yüzde yüz ele geçirdi.

9'da Meireles'in kullandığı kornerde Bruno Alves kafayı vurdu, az farkla auta gitti.

23. dakikada Meireles'in soldan kullandığı özgür vuruşta Kadlec, kafayı aşırı güzel vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

43. dakikada top, ceza konusunda defansa yardıma gelen ardı dönük! Sow'un eline çarptı. Hakem 'devam' dedi. İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya seri başlayan yan Fenerbahçe'ydi. 48'de Meireles kaleci Aykut Erçetin'le karşı karşıya yüzde yüzlük golü kaçırdı. Ardından Emenike, seken topa aşırı fena vurdu ve meşin yuvarlağı auta gönderdi.

Hikmet Karaman 55'te Eren Albayrak-Sercan Kaya ikilisini oyuna aldı. İki oyuncunun girmesi derhal meyvesini verdi ve 60'ta gol geldi. Ludovic Obraniak'ın harika pasına hareketlenen Orhan Ovacıklı fena vurmasına karşın skorda dengeyi sağladı; 1-1.

Bu golden sonra baskısını artıran Rize, 67'de Kyle Lafferty'le gole aşırı yaklaştı fakat Kuzey İrlandalı istediği benzeri vuramadı, top Mert'te kaldı.

ATAMAYANA ATARLAR!

67'de golü kaçıran Rize, 69'da golü yedi. Sağ kanada geçmesiyle kendi kanadını Rize hesabına adeta yol geçen hanına çeviren Mehmet Topuz'un kullandığı özgür vuruşta, karambolde Bekir golü attı, takımını 2-1 öne geçirdi.

ŞANSINI KULLANAMADI

79'da Sercan Kaya, ceza sektörü içerisinde Mert Günok ile çapraz pozisyonda karşı karşıya kaldı. Ancak deneyimli oyuncu, 7 metrelik kalede Mert Günok'un üzerine vurdu, top kornere çıktı. 'Atamayana atarlar' kuralı bu dakikadan sonra ikinci kere işledi.

87'de Uygar Mert Zeybek'in sağ kanattan gönderdiği topa Mehmet Topal gerilerden gelerek plaseyle güzel bir darbe yaptı ve Aykut'u aksi köşeye yatırarak adeta turu müjdeleyen golü attı; 3-1.

SON NOKTA SOW'DAN

Bu dakikadan sonra topu, tüfeğiyle Fenerbahçe kalesine, belki de umutsuzca gelen Rize'de defans anlamsız kaldı. Emenike sağ kanattan Sow'a çıkardı, Senegalli altıpastan affetmedi. Sow maç boyunca defansa yardımlarıyla forma için ne kadar arzulu olduğunu da hocasına gösterdi. Senegalli, Trabzon karşısında yedek kalmasını dikkat çekici ki içine sindirememiş...

SKOR YANILTMASIN

Fenerbahçe, gerçekte aşırı sorunsuz kazanabileceği bir karşılaşmada son dakikalarda gelen gollerle güldü. Rize, yüzde yüzlük golleri kaçırmasa bu maçtan galip ayrılabilirdi. 4-1'lik skor kimseyi yanıltmamalı... Mert Günok da iyi ve hatasız oyunuyla ön plana çıktı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar