Çatlak ayakla Avrupa Şampiyonası'nı hak etti

- İki ay önce Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda çatlak ayakla şampiyon olan Ünal Alkayış, ayağı iyileşmeden katıldığı Türkiye Büyükler ve Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda da zirvede yer alarak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı - Ünal Alkayış: "Ekim ayında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na gitmek için çatlak ayakla maçlara çıktım. Ekime kadar ayağım düzelirse inşallah Avrupa'da da bir şampiyonluk hedefliyorum" - "Rakiplerim haberlerden ve sosyal medyadan ayağımın çatlak olduğunu biliyorlardı. Ona yönelik vurmaya çalıştılar ama başaramadılar"

Google Haberlere Abone ol
Çatlak ayakla Avrupa Şampiyonası'nı hak etti


MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda çatlak ayakla şampiyon olan Mersinli sporcu Ünal Alkayış, sakatlığı geçmemesine rağmen mücadele ettiği Türkiye Büyükler ve Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda da birinci olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Mart ayında Marmaris'te düzenlenen Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele ederken sol ayağından sakatlanan ve buna rağmen 4 maça daha çıkarak şampiyon olan 23 yaşındaki Ünal, şampiyona sonrasında sol ayak tarak kemiğinin çatlak olduğunu öğrendi.

Kendisiyle aynı sporu yapan ağabeyi ve eşiyle memleketi Mersin'e döndükten sonra ayağını alçıya aldıran Ünal Alkayış, bir sonraki şampiyona için de antrenmanlarına devam etti.

Ünal Alkayış, 18-22 Mayıs tarihlerinde Samsun'da düzenlenen Türkiye Büyükler ve Gençler Kick Boks Şampiyonası'na da tam olarak iyileşmeyen çatlak ayağıyla katılıp 75 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Ünal, bu başarısıyla da ekim ayında düzenlenecek Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Çıktığı maçlarda sol ayağını çok fazla kullanmayan Ünal Alkayış, şampiyonaya kadar ayağının tamamen iyileşmesi ve bu sayede turnuvadan şampiyonlukla dönmeyi hedefliyor.

Ünal Alkayış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatlak ayakla mücadele etmenin çok zor olduğunu söyledi.

Marmaris'ten Mersin'e döndükten sonra ayağını fazla dinlendiremediğini ve tekrar müsabakaya hazırlanmaya başladığını anlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Alçıyı kısa bir süre ayağımda tuttum ancak daha sonra çıkardım. Çatlak iyileşmedi. 2 ay sonrasında Samsun'da düzenlenen şampiyonaya katıldım. Bu şampiyonaya katılmak zorundaydım çünkü bu turnuva Avrupa Şampiyonası'nın elemeleriydi. Orada 5 maç yaparak Türkiye şampiyonu oldum. Ekim ayında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na gitmek için çatlak ayakla maçlara çıktım. Ekime kadar ayağım düzelirse inşallah Avrupa'da da bir şampiyonluk hedefliyorum."

Ünal Alkayış, turnuvada sadece sağ ayağını kullanarak dövüştüğünü, bir kaç kez kullanmak zorunda kaldığı sol ayağının da hemen şiştiğini vurgulayarak, "Toplamda 2-3 tekme atmamışımdır. Rakiplerim haberlerden ve sosyal medyadan ayağımın çatlak olduğunu biliyorlardı. Ona yönelik vurmaya çalıştılar ama başaramadılar." dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini ifade eden Ünal Alkayış, "Kalıcı bir sakatlık yaşayabilirdim, şükürler olsun olmadı. Kariyerime yeni bir şampiyonluk daha eklemek istiyorum. Avrupa üçüncülüğüm var ama bu kez Avrupa şampiyonu olmak istiyorum." diye konuştu.


Yorumlar