CAS'tan Rusya'ya kötü haber

- Rusya Olimpiyat Komitesi ve 68 Rus atletin, IAAF'in verdiği müsabakalardan men cezasına yaptığı itiraz reddedildi

Google Haberlere Abone ol
CAS'tan Rusya'ya kötü haber


İSTANBUL (AA) - Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Rusya Olimpiyat Komitesi ve 68 Rus atletin müsabakalardan men cezasına ilişkin yaptığı itirazı reddetti.

CAS'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından ülkedeki "devlet destekli doping" gerekçesiyle 68 Rus atlete verilen müsabakalardan men cezasına yönelik Rusya Olimpiyat Komitesi ve atletler tarafından yapılan itirazın kabul edilmediği bildirildi.

Bu kararla söz konusu 68 Rus atlet, Brezilya'da 5-21 Ağustos'ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Rusya bayrağı altında mücadele edemeyecek. IAAF'e yaptıkları başvuruları kabul edilen atletler ise olimpiyatlarda "bağımsız sporcu" olarak yer alabilecek.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, Rusya Atletizm Federasyonunun (ARAF) üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. Rusya Olimpiyat Komitesi ve 68 Rus atlet, 2016 Rio Olimpiyatları'nda atletlerin Rusya bayrağı altında yarışabilmesi için CAS'a başvurmuştu.

Olimpiyatlar öncesi Uluslararası Olimpiyat Komitesinin, WADA tarafından duyurulan ikinci raporda, tüm Rus sporculara müsabakalardan men cezası verilmesi yönündeki tavsiyeyle ilgili kararını açıklaması bekleniyor.



Yorumlar