CAS'a başvuran Rus atletlerin isimleri açıklandı

ANKARA (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) üyeliği askıya aldığı Rusya Atletizm Federasyonu (ARAF), 2016 Rio Olimpiyatları'na...

Google Haberlere Abone ol
CAS'a başvuran Rus atletlerin isimleri açıklandı

ANKARA (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) üyeliği askıya aldığı Rusya Atletizm Federasyonu (ARAF), 2016 Rio Olimpiyatları'na katılabilmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuran 68 Rus atletin isimlerini açıkladı.

ARAF, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin 5-21 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2016 Olimpiyatları'nda yarışmasına herhangi bir engel olmadığını belirttiği, 68 kişilik Rusya Atletizm Olimpiyat Takımı'nın listesini, internet sitesinden yayımladı.

Listede, 2004 ve 2008 Olimpiyatları'nda kadınlar sırıkla atlamada altın madalya kazanan Yelena Isinbayeva, erkekler yüksek atlamada 2012 Olimpiyatları'nın altın madalyalı ismi Ivan Ukhov, erkekler 110 metre engellide 2015 dünya şampiyonu Sergey Shubenkov, kadınlar uzun atlamada 2011 ve 2013 Avrupa salon şampiyonu Darya Klishina da yer aldı.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası IAAF, ARAF'ın üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Rusya bayrağı altında yarışabilmek için CAS'a başvuran 68 atletle ilgili karar, 21 Temmuz'a kadar duyuracak.

Yorumlar