Carraro Kemer Triatlonu

- Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen yarışlara, 40'ı yabancı yaklaşık 200 sporcu katıldı

Google Haberlere Abone ol
Carraro Kemer Triatlonu


ANTALYA (AA) - Carraro Kemer Triatlon yarışları, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.

Eventhlon şirketi tarafından Kemer'de ilk defa düzenlenen triatlon yarışması, Ay Işığı Koyu'nda gerçekleştirildi. Yarışmaya, 40'ı yabancı olmak üzere yaklaşık 200 sporcu katıldı.

Yarışmacılar, kısa mesafede 700 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet, 5 kilometre koşu parkurunda, orta mesafede 1,9 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşu parkurunda mücadele etti.

Yüzme yarışlarında bazı sporcular zaman zaman zor anlar yaşadı. Bacakları kasılan bazı sporcular, tekne ile devriye gezen görevlilerin yardımıyla deniz kenarına getirildi. Polis ve zabıta ekipleri de parkurlarda güvenlik önlemi aldı.

Yarış direktörü İsmail Arkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemer'de ilk defa düzenledikleri yarışma için mutlu olduklarını belirterek, daha fazla sporcuya ulaşma imkanları olduğunu ancak sayıyı kısıtlı tutmak istediklerini söyledi.

Yarışmaların zorlu geçtiğini ifade eden Arkan, yarışmacıların bütün parkurları yaklaşık 4,5 saatte tamamladığını kaydetti.

Arkan, Kemer'in doğal güzelliklerini sporla birleştirmek istediklerini anlatarak, "Yabancı sporcular parkurlardan ve yarışmadan memnun kaldı. Gelecek senelerde sayıyı artıracağız. Ülke turizmine de bir nevi katkı sunuyoruz. Gelecek senelerde daha iyi olacak." diye konuştu.

Yarışmada, orta mesafe genelde Zülfü Karabulut 4 saat 11 dakika 24 saniyelik derecesiyle birinciliği kazandı. Nuri Acar 4 saat 15 dakika 8 saniye ile ikinci, Volkan Arslan ise 4 saat 36 dakika 58 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

Kısa mesafe sprintte erkeklerde Bertuğ Polatcı birinci, Muzaffer Gür ikinci, Can Adıgüzel ise üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda ise İpek Öztosun birinciliği, İlayda Kara ikinciliği, Bilge Ece Seyhan üçüncülüğü elde etti.

Yorumlar