Carlos: 3 büyüklerin taraftarı, Sivasspor taraftarını örnek olmalı

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “Sivasspor taraftarı örnek bir taraftar. Her zaman sadece Sivasspor’u desteklemek için stada geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Carlos: 3 büyüklerin taraftarı, Sivasspor taraftarını örnek olmalı

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “Sivasspor taraftarı örnek bir taraftar. Her zaman sadece Sivasspor’u desteklemek için stada geliyor. Umuyoruz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer bütün takımların taraftarları da Sivasspor taraftarlarından bu anlamda örnek alır.” dedi.

    6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun yürürlüğe girmesinin ardından spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesi çalışmaları kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivasspor Kulübü’nün işbirliği ile 'Bilinçli Taraftar Eğitimi' adlı bir proje başlatıldı.

    Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın 2 ay önce imzaladığı protokol ile başlatılan proje kapsamında yarın oynanacak olan Sivasspor-Kardemir Karabükspor maçı öncesi bir toplantı düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda sporda şiddetle ilgili sunumların ardından konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “Spor, spordur ve hiçbir zaman suç ve agresiflikle karıştırılmaması gerekir. O yüzden Emniyet Müdürlüğü'nün uygulamakta olduğu bu projeyi gerçekten destekliyorum.” dedi. Bu tip şiddet olaylarının Brezilya’da da görüldüğüne dikkat çekerek, Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin futbol açısından çok önemli olduğunu anlattı.

    Sivasspor taraftarının centilmenliği diğer kulüplere örnek olmasını isteyen Teknik Direktör Carlos,
“Her zaman söylediğim gibi Sivasspor taraftarı örnek bir taraftar. Her zaman Sivasspor’u desteklemek için stada geliyor. Umuyoruz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Bursaspor ve bunun gibi diğer bütün takımların taraftarları da Sivasspor taraftarlarından bu anlamda örnek alır.” şeklinde konuştu.

    “BİLİNÇSİZ TARAFTAR TAKIMINA VE TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK ZARAR VERİR”

    Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise konuşmasında taraftarın bir kulübün her şeyi olduğunu belirterek, bilinçli taraftarın takıma çok şey katacağına, ancak bilinçsiz taraftarın ise hem takımına hem de Türk futboluna çok büyük zarar vereceğine vurgu yaptı. Emniyet Müdürlüğü’nün projesinin testi kırılmadan önce yapılması gerekenlerin hazırlığını yaptığını anlatan Otyakmaz, yeni kanunlarla ve emniyet tedbirleri alarak bu sıkıntıların aşılamayacağını tespit eden Sivas Emniyeti’nin çok güzel bir çalışma yaparak taraftarı bilinçlendirme çalışmasını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

    “SİVASSPOR TARAFTARINI KUTLUYORUM”

    Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay da, 1.5 senedir Sivasspor maçlarını izlediğini ve şiddete karışmayarak örnek olan taraftarları kutladığını kaydederek, testi kırılmadan önce önlem almaya çalıştıklarını, ülke genelindeki spor müsabakalarında önceden önlemler alınarak mümkün olduğunca şiddete kaçmadan ve kan akmadan müsabaka izleme amacını taşıdığını dile getirdi.

    Konuşmaların ardından Vali Zübeyir Kemelek, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Teknik Direktörü Roberto Carlos ve ilgililer fotoğraf çektirdi. Roberto Carlos taraftarlara imza dağıttı. Sivasporlu taraftarlar Carlos’a büyük ilgi gösterdi. CİHAN

Yorumlar