"Canı sıkılan bisiklete binsin"

- Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: "53 yıldır ilk defa Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Eurosport 1 kanalından canlı verildi. 2 milyar kişi Marmaris'i izledi" - "2018 yılında 89 organizasyon yapacağız. Ülke tanıtımı budur. Ekonomi sağlamak budur. Bisiklet sanayicilerinin satışları yüzde 50 arttı"

Google Haberlere Abone ol
"Canı sıkılan bisiklete binsin"


MUĞLA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Canı sıkılan bisiklete binsin. Obezite ile mücadele edecekse bisiklete binsin. Uyuşturucu ile mücadele ediyorsa, sağlığını düşünüyorsa bisiklete binsin." dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun bu sene 9'uncusunu düzenlediği Milli Bisikletçiler Toplantısı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Türk bisiklet tarihinin önemli isimlerinin katıldığı toplantıda, ABD, Avusturya, Almanya, İngiltere gibi ülkelere yerleşmiş milli bisikletçiler de yer aldı.

29 Nisan Pazar gününe kadar sürecek toplantı, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Eski milli bisikletçi olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı'nın da katıldığı açılış korteji, 5 kilometrelik parkurda gerçekleşti.

Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı, darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının meşalesinin yakıldığı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na aralıksız ev sahipliği yapan, bisiklet kenti Marmaris'te milli sporcularla buluşmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.


- "İki milyar kişi Marmaris'i izledi"


Bisiklet sporunun gelişim içinde olduğunu belirten Erol Küçükbakırcı, "Futbola yapılan yatırımlar amatör sporlara yapılsaydı, ülkemizin tanıtımı çok daha fazla olurdu. 53 yıldır ilk defa Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Eurosport 1 kanalından canlı verildi. Bu ne demek biliyor musunuz? 700 milyon konuta girildi. 2 milyar kişi Marmaris'i izledi. Bu büyük bir tanıtım." dedi.

Küçükbakırcı, bisikletin geleceğin en önemli spor branşı haline geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 41 ilde organizasyon yaptık. Bu, bizden önceki federasyonun 10 yıllık organizasyonu demek. 26 uluslararası organizasyon yaptık. 2017 yılında 79 organizasyona imza attık. 2018 yılında 89 organizasyon yapacağız. Ülke tanıtımı budur. Ekonomi sağlamak budur. Bisiklet sanayicilerinin satışları yüzde 50 arttı."

"Canı sıkılan bisiklete binsin. Obezite ile mücadele edecekse bisiklete binsin. Uyuşturucu ile mücadele ediyorsa, sağlığını düşünüyorsa bisiklete binsin." diyen Küçükbakırcı, "Yakında bu konularla ilgili de televizyonlarda kamu spotumuz yayınlanacak." ifadesini kullandı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da etkinliklere 120 milli sporcunun katıldığını, milli sporcuları Marmaris'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Organizasyon kapsamında ayrıca, belirlenen 3 ayrı rotada her gün bisiklet turu da yapılacak.

Yorumlar