Caner Erkin: Uzun seneler Fenerbahçe'ye hizmet etmek istiyorum

Fenerbahçeli Caner Erkin, sözleşmesindeki gibi iki yıl değil daha uzun seneler Fenerbahçe’ye hizmet etmek istediğini söyledi.Milli oyuncu Caner Erkin, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programında Fatih Demirkol’un...

Google Haberlere Abone ol
Caner Erkin: Uzun seneler Fenerbahçe'ye hizmet etmek istiyorum

Fenerbahçeli Caner Erkin, sözleşmesindeki gibi iki yıl değil daha uzun seneler Fenerbahçe’ye hizmet etmek istediğini söyledi.

Milli oyuncu Caner Erkin, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programında Fatih Demirkol’un sorularını cevapladı. İyi bir sezonu geride bıraktıklarını dile getiren tecrübeli oyuncu, Topuk Yaylası Tesisleri’nde yapmakta oldukları kamp ile yeni sezona en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade etti.

Sarı lacivertli kulüple tekrar sözleşme imzaladığı günle alakalı konuşan Caner, "Aslında bu zaten bilinen ve beklenen bir şeydi. Ne camia ile ne de başkanımız ile herhangi bir sıkıntı olmadı. Açıkçası hiç görüşmemiz bile olmadı diyebilirim. Kulübe geldim, konuştuk ve imzayı attık. Fenerbahçe’de kaldığım için çok mutluyum. Bu camia artık benim ailem gibi oldu. Sadece sözleşmemdeki gibi 2 yıl değil, uzun seneler Fenerbahçe’de kalmak istiyorum." diye konuştu.

Takım içindeki rekabetin her zaman olması gerektiğine dikkat çeken yıldız oyuncu, geçtiğimiz sezonu iyi tamamladıklarını da belirterek, "Evet, geçtiğimiz sezona baktığımızda benim için de farklı bir sezon geçti diyebilirim. Kulüp için de farklı oldu tabii. Çok iyi bir futbol sergilediğimizi düşünüyorum. Tabii bundan sonrası benim için daha da zor, çünkü insanlara neler yapabileceğimi gösterdim. Tabii bundan daha iyisini de yapmam gerekir. Bunun için de en iyi şekilde hazırlanıyorum. Kimseyi mahcup etmek istemiyorum. Böyle olunca da rekabet de üst seviyede oluyor. Zaten rekabet her takımda oluyor ve olması da gerekir. Bizler profesyonel insanlarız ve kim iyi oynarsa, kim o formayı hak etmişse elinden gelenin en iyisini yapmalıdır." dedi.

Yeni sezonda da beklentilere cevap vermek için sahada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını yineleyen Caner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımdaki herkesin birbirini tanıması çok önemli. Tabii bunda teknik heyet de dâhil. Bizim takımımızda herkes birbirini çok iyi tanıyor. Örneğin, sert bir harekette yere düşen arkadaşımızı bir başka arkadaşımız yerden kaldırıyor. Böyle olunca da takım adına çok önemli bir görüntü ortaya çıkıyor. Tabii sonucunda da iyi futbol, iyi sonuçlar bununla birlikte geliyor. Artık bir şeylere gösterdiğimizi ve ispat ettiğimizi düşünüyorum. Takımdaki her oyuncu çok iyi bir sezon geçirdi ve artık daha iyi konsantre olmak zorunda. Takım olarak daha iyi bir futbol sergilemek zorundayız. Hocamızın bizden istediği şey de budur."

Ersun Yanal ile geçmişte de birlikte çalıştığını ve bu sayede oldukça samimi olduklarını hatırlatan Caner Erkin, "Ersun Yanal, beni çok iyi tanıyan bir hoca. 16 yaşından beri beni tanıyor. Futbola başladığım dönemde Ersun Hoca vardı, şimdi de Ersun Hoca ile birlikte çalışıyoruz. Aynı şekilde ben de Ersun Hocayı iyi tanıyorum. Hocam bana baktığında ben ne demek istediğini anlıyorum. Ben özgüveni olan bir sporcuyum. Küçük yaşlardan beri bu böyleydi. Tabii bununla birlikte saygı da çok önemlidir. Zaman zaman Ersun Hocayla şakalaşıyoruz, tabii saygı çerçevesinde oluyor. Hocamız da sever şakalaşmayı." diye konuştu.

KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜM YOK

Kaybetmeyi hiçbir şekilde kabullenmeyen bir karaktere sahip olduğunu da kaydeden yıldız oyuncu, şunları ifade etti:

"Zaman zaman maç içinde gergin ya da sinirli olabiliyoruz, o da pozisyonlardan dolayı. Ama inanılmaz konsantre oluyorum. Kaybetmeyi hiçbir şekilde sevmiyorum. Bu sadece futbol için geçerli de değil, hayatının her alanında böyledir. Ama sahaya çıkınca ister istemez daha fazla motive oluyoruz ve yapılan en ufak bir hata da bile sinirli olabiliyoruz. Çünkü kendi sahanızda, kendi taraftarınız önünde oynuyorsunuz ya da deplasmanda oynuyorsunuz, bu hiç fark etmez. O yüzden artık futbol, benim için oyundan çıkıp bir mücadeleye dönüyor. Aslında beni tanıyanlar sahada ve dışarıda daha farklı bir Caner olduğumu söylüyorlar. Saha içinde fazlasıyla hırslı biriyim."

Fenerbahçe’ye yakışır bir mücadelenin sahaya konulması gerektiğini dile getiren Caner, "Her zaman son dakikaya kadar her şeyini veren, bütün gücüyle mücadele eden bir Fenerbahçe olmalı sahada. Zaman zaman kötü oynayabiliriz ama Fenerbahçe’de olduğumuzu unutmamalıyız. İyi mücadele ettiğimiz taktir de sezonu çok iyi bir şekilde bitirebileceğimize inanıyorum." dedi.

Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonu fikstürünü de değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Aslında çok da fikstüre takılan biri değilimdir. Benim için açıkçası fark etmiyor. Derbi maçları sezon başında ya da sezon sonunda olsun sorun değil. Önemli olan iyi oyunla kazanmak. Baktığınızda da deplasmanda en fazla maç kazanan takımız. Taraftarımız zaten bizi ne içeride ne de dışarıdaki maçlarda yalnız bırakmıyor. O yüzden fark etmiyor." açıklamasında bulundu.

Son olarak yine sezonu zirvede tamamlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen Caner Erkin, "Geçtiğimiz sezonu güzel bitirdik. Ben de kendi adıma iyi bitirdim diyebilirim. Zaman zaman hatalarım oldu. Aman önümüzdeki sezonda hatalarımı telafi edip, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Taraftarımıza çok güzel bir futbol izlettireceğimizi düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

CİHAN

Yorumlar