Çandar: Fener'e yapılan operasyon, zaten Erdoğan'ın bilgisi dışında olamazdı

Gazeteci yazar Cengiz Çandar, Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe 3 Temmuz'da yapılan operasyonun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi ve onayı dışında mümkün olmayacağına inandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Çandar: Fener'e yapılan operasyon, zaten Erdoğan'ın bilgisi dışında olamazdı

Gazeteci yazar Cengiz Çandar, Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe 3 Temmuz'da yapılan operasyonun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi ve onayı dışında mümkün olmayacağına inandığını belirtti. Çandar, emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'ın 3 Temmuz'da yapılan şike operasyonundan Başbakan Erdoğan'ın bilgisi olduğu yönündeki açıklamalarının da bu yöndeki kanaatini ispatladığını söyledi.

İyi bir Fenerbahçeli de olan ünlü gazeteci Cengiz Çandar, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı yapılan ve Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile görevlilerin bir yıl tutuklu kalmalarına yol açan operasyonun haksız ve hukuksuz olduğuna birinci gününden başlayarak kanaat getirdim. Bunun nedenlerini de gerek televizyon ekranlarında gerekse yazılarımda defalarca dile getirdim. 28 Şubat'ta kendi başıma gelen hukuksuzluk uygulamalarının bir benzerine, bir 28 Şubatzede, bir demokrat ve bir Fenerbahçeli olarak tanık oldum." şeklinde konuştu.

3 Temmuz gününde Fenerbahçe gibi bir kulübü dolayısıyla milyonlarca kişiyi ilgilendirecek o çapta bir gelişmenin, soruşturmanın ve operasyonun Başbakan Erdoğan'ın bilgisi ve onayı dışında mümkün olamayacağına inandığını dile getiren Çandar, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarının ve emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in BugünTV'ye yaptığı açıklamaların, Fenerbahçe yöneticileriyle de defalarca paylaştığı kanaatinin ispatını ortaya koyduğunu ifade etti.

"FETHULLAH GÜLEN'İN SON BEYANLARINDAN MEMNUNUM"

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Zaman Gazetesine verdiği röportajda, "Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçiriyor" iddialarına yönelik açıklamalarını da değerlendiren Çandar, "Gelinen noktada, gerçeklerin ortaya dökülmeye başlamasından ve Fethullah Gülen'in bu konudaki son beyanlarından memnunum." dedi.

Cemaatin ileri gelenlerinin, Fethulllah Gülen Hocaefendi'nin şu sırada yaptığı gibi, Cemaat'in Fenerbahçe'yi ele geçirmek istediği iddialarını geçmişte de reddettiklerini belirten Çandar, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe camiasının çok geniş bir kesiminde, şike adı verilen operasyonda Cemaat mensuplarının marifeti bulunduğu kanısı mevcut olmuştur. Polis ve yargıda Cemaat mensubu olduğu iddia edilen kişilerin bu operasyonu yürüttükleri, bizzat operasyona muhatap olan kişilerin de kanısıdır.

Ancak Cemaatin ileri gelenleri de, Fethulllah Gülen'in şu sırada yaptığı gibi, Cemaat'in Fenerbahçe'yi ele geçirmek istediği iddialarını geçmişte de reddettiler. O tarihlerde kendilerine, Fenerbahçe camiasında bu kanının yaygın olmasına neden olarak, Cemaat yanlısı bilinen yayın organlarında, 'şike soruşturması' denilen ve bugün haksızlığı ve hukuksuzluğu ortaya çıkmakta olan gelişmeleri gereksiz ve aşırı bir sahiplenmenin de rolü olduğunu söylemiştim. Gelinen noktada, gerçeklerin ortaya dökülmeye başlamasından ve Fethullah Gülen'in bu konudaki son beyanlarından memnunum."
CİHAN

Yorumlar