Çalımbay: Sivasspor’u tebrik ediyoruz

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sivasspor'a 3 - 1 mağlup oldukları maçın ardında rakiperini tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Çalımbay: Sivasspor’u tebrik ediyoruz

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sivasspor'a 3 - 1 mağlup oldukları maçın ardında rakiperini tebrik etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Rıza Çalımbay, "Sivas’ta düşündüğümüz taktiklerin hepsini çok iyi şekilde uyguladık; ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ve maçı kaybettik. Kimseyi suçlamıyoruz. Kalan maçları çok iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Devre arasını her türlü değerlendirip yolumuza devam etmemiz gerekiyor." dedi.

Zor bir maç oynadıklarını dile getiren Çalımbay, Sivasspor’u tebrik ederek, "Biz bu maçtan en kötü puan alacağımızı düşünüyorduk. Maçın içinde istediğimiz bütün pozisyonları bulduk. Maalesef değerlendiremedik. Sivasspor da kendi sahasında iyi oynuyor. Kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Defansta hemen hemen her maç yaptığımız hatalar üst üste eklenince istemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Penaltı pozisyonunu doğru bulmadıklarını anlatan Çalımbay, şöyle devam etti: "Ama hakem öyle gördü. Kaybetmemiz gereken bir maçtı. Oyunun temposu her şeyi ortada olan bir maçtı. Sivas takımı iyi oyunculara sahip her an oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahipler. Oynadığımız maçlar gösterdi ki takıma çok iyi takviye yapmamız gerekiyor. Bugün defansta ve ofansta biraz dikkatli olabilseydik, buradan istediğimiz şekilde ayrılırdık. Sivas’ta düşündüğümüz taktiklerin hepsini çok iyi şekilde uyguladık. Ama girdiğimiz pozisyonları maalesef değerlendiremedik ve maçı kaybettik. Şuan kimseyi suçlamıyoruz, kalan maçları çok iyi şekilde bitirip, devre arasını her türlü değerlendirip yolumuza devam etmemiz gerekiyor."

Çaykur Rizesporlu futbolcular Cumali ve Adnan da bu maçtan kesinlikle 1 puan almak için geldiklerini ancak iyi oynamalarına rağmen maçı kaybettiklerini belirtti. Sivasspor’u tebrik ettiklerini dile getiren her iki futbolcu da önlerindeki maçlarda telafi ederek devre arasına en iyi şekilde girmeleri gerektiğini kaydettiler.
CİHAN

Yorumlar