Çakır, sonraki Dünya Şampiyonası için Terim'den umutlu

Brezilya'da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası'nda görev yapacak FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Kanarya adalarındaki hakemlere yönelik seminere katılmak üzere İspanya'ya gitti.

Google Haberlere Abone ol
Çakır, sonraki Dünya Şampiyonası için Terim'den umutlu

Brezilya'da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası'nda görev yapacak FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Kanarya adalarındaki hakemlere yönelik seminere katılmak üzere İspanya'ya gitti. Tük milli takımının şampiyonaya katılamayacağının üzüntüsünü yaşadığını belirten Çakır, A Milli Futbol Takımı'nın Fatih Terim ile bundan sonraki şampiyonalara katılacağından emin olduğunu söyledi.

FIFA kokartla Türk hakem Cüneyt Çakır, Brezilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası finallerinde görev yapacak hakemlere yönelik Kanarya Adaları'nda yapılacak olan seminere katılmak için İspanya'ya gitmek üzere saat 12.00'de Atatürk Havalimanı'na geldi.

Yolculuk öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çakır, "Dünya kupasına seçilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıktan sonra 'Artık çalışma zamanı' demiştik. Şimdi bunun ilk ayağı olan Kanarya Adaları'nda düzenlenecek olan ilk etaba gidiyoruz. Burada düzenlenecek seminere sadece dünya kupasına katılacak olan hakemler katılacaklar. Burada yoğun bir kamp dönemi yaşayacağız. Teknik dersler, fiziksel antrenmanlar, çalışmalar, aynı zamanda bir yoyo testi olacak burada. Daha sonra İngilizce kural testi yapılacak. Video analizler yapılacak. Çok yoğun bir seminer geçecek. Tabii ki burada teknik olarak dünya kupasına katılacak takımlarla ilgili analizler yapılacak. Bir hafta sürecek. Dünya kupasına hazırlığın ilk aşamasını burada yaşayacağız." diye konuştu.

Geçen hafta içerisinde de UEFA'nın Portekiz'de Lizbon'da düzenlediği seminere katıldıklarını belirten Çakır, "Çok verimli bir seminer yaşadık. Orda da bir yoyo testi koştuk. Yine orada kural sınavı oldu, analizler yaptık, önümüzdeki Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak maçlar öncesinde biliyorsunuz, artık eleme maçları başlayacak ve finaller yaklaşıyor. Bilgileri tazelemenin önemli, gerekli olduğu bir dönem ve orada tabii Avrupa'nın üst düzey liglerinde görev yapan hakemlerle birlikte olmak o bilgi alış-verişini sağlamak bizim için çok önemli. Çünkü bizlerin, o üst düzey hakemlerin birbirinden öğreneceği çok şey var. Bu seminerler o bakımdan çok faydalı oluyor. İnşallah ikinci dönemde iyi maçlar çıkararak iyi bir dönem geçiririz diye düşünüyorum." dedi.

CÜNEYT ÇAKIR, FATİH TERİM'DEN UMUTLU

Milli takımın dünya kupasına gidemeyeceği ama kendisinin gideceği hatırlatılan Cüneyt Çakır, "Çok iyi bir duygu olduğunu söyleyemem. Çünkü üzülüyoruz yani. Keşke milli takımımız da orada olsa. Bizler hep birlikte bu mutluluğu yaşasak. Ama geçen Avrupa şampiyonasında da öyleydi. Bu dünya kupasında da böyle. Umarım Fatih (Terim) hocanın liderliğinde inşallah bundan sonra Avrupa şampiyonasında hem milli takımımız olur hem de hakemler olarak bizler oluruz ve bu çifte mutluluğu yaşarız. Ben buna eminim. Bu böyle olacak." ifadesini kullandı.

Açıklamasının ardından bazı vatandaşların, birlikte fotoğraf çektirme ricasını kırmayan Çakır, daha sonra uçağına binmek üzere terminale doğru gitti.
CİHAN

Yorumlar