Çakır, Duran ve Ongun FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak

FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya'da Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te düdük çalmaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Çakır, Duran ve Ongun FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak

FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya'da Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te düdük çalmaya hak kazandı. Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler bugün FIFA'nın resmi internet sitesinden duyuruldu.

FIFA, yaptığı açıklamada FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te görev alacak 25 hakem üçlüsü ve 8 destek ikilisini açıkladı. FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014'te Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Dört yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak 25 hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 40 yıl aradan sonra FIFA Dünya Kupası'nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak. Türk hakemlerden Doğan Babacan 1974 yılında Almanya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda görev alma başarısı göstermiş ve tarihe geçmişti.

ÇAKIR İLK DÜDÜĞÜNÜ 1994'TE ÇALDI, FIFA'YI 2006'DA TAKTI

Haziran 2011'de UEFA tarafından en üst kategori olan Elit Kategoriye yükseltilerek Avrupa'nın en iyi 23 hakemi arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Üst Klasman Hakem olarak Spor Toto Süper Lig'de düdük çalmaya başlayan Çakır, 2006'da FIFA kokartı taktı.

2007'deki U19 Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalan Çakır, 2009'daki U21 Avrupa Şampiyonası yarı final ve Nisan 2010'da UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanş maçı yönetme başarısı gösterdi.

Cüneyt Çakır ayrıca 2011'de Kolombiya'da yapılan FIFA U20 Dünya Kupası'nda görev aldı. Çakır, şampiyonada aralarında turnuvanın açılış maçı ve yarı final maçı da olmak üzere toplam 5 maçta düdük çaldı. Cüneyt Çakır ayrıca FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013'te de görevdeydi. Cüneyt Çakır her iki U20 Dünya Kupası'nın da açılış maçını yönetme başarısı gösterdi.

Cüneyt Çakır, UEFA EURO 2012'de de görev almış ve bu turnuvada aralarında yarı finalin de olduğu 3 maç yönetmişti. Çakır ayrıca FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012'de de düdük çalmış ve turnuvanın finalini de yönetmişti.

Cüneyt Çakır'ın kariyerinde UEFA U21 Avrupa Şampiyonası, FIFA U20 Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final bulunuyor.

FIFA'nın atamasıyla Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun hem UEFA Avrupa Şampiyonası hem de FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk Türk hakemleri olma, Bahattin Duran ve Tarık Ongun ise FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak ilk yardımcı hakemler olma gururunu yaşamaya hazırlanıyor.

FİNALLERE KADAR ÜÇ AYRI KAMP YAŞAYACAKLAR

Bu arada Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u 2014 Dünya Kupası'na kadar olan süreçte yoğun bir hazırlık programı bekliyor. Hakem üçlüsü Şubat, Mart/Nisan ve Haziran aylarında üç kampa katılarak turnuvaya hazırlanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla hakemleri medyayla buluşturacak. Toplantının detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.
CİHAN

Yorumlar