Çağla Büyükakçay, Alman rakibini yenerek ITF turnuvasında finale yükseldi

Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ardından Alman rakibini deviren Çağla Büyükakçay, Astana’daki zorlu ITF turnuvasında finale yükseldi.Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbulENKA Tenis Akademisi oyuncusu...

Google Haberlere Abone ol
Çağla Büyükakçay, Alman rakibini yenerek ITF turnuvasında finale yükseldi

Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ardından Alman rakibini deviren Çağla Büyükakçay, Astana’daki zorlu ITF turnuvasında finale yükseldi.

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbulENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, 100 bin dolar ödüllü ITF Astana’da kupaya yürüyor.

Kazakistan’ın başkentindeki zorlu turnuvanın yarı finalinde, kendisinden 40 sıra ileride olan dünya 115 numarası Anna-Lena Friedsam ile kozlarını paylaşan Büyükakçay, bu ayın başlarında mağlup olduğu Alman rakibini yaklaşık üç saatlik büyük çekişmenin ardından devirmesini bildi.

Astana’da bir numaralı seribaşı olarak raket sallayan Friedsam’a karşı, final setinde oyunlarda 3-5 geride olduğu sırada bir, tie-break’te ise skor 4/6 iken iki olmak üzere toplam üç maç puanı çeviren Çağla, 6-3, 3-6, 7-6 (7) ile galibiyete uzanarak adını finale yazdırdı.

Tenis yaşantısının en büyük finaline adım atan 24 yaşındaki Büyükakçay, yarınki şampiyonluk maçında klasmanın 289. basamağındaki Rus Vitalia Diatçenko ile oynayacak.

CİHAN

Yorumlar