Buz Pateni Federasyonu başkanlığına Gökhan Özdemir aday oldu

Antares Buz Pateni Spor Kulübü Başkanı Gökhan Özdemir Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun 23 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak olan üçüncü Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için yarışacak. Özdemir, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanlığı'nı...

Google Haberlere Abone ol
Buz Pateni Federasyonu başkanlığına Gökhan Özdemir aday oldu

Antares Buz Pateni Spor Kulübü Başkanı Gökhan Özdemir Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun 23 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak olan üçüncü Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için yarışacak.

Özdemir, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanlığı'nı kazanması durumunda Türkiye'ye buz pateninde "altın çağını" yaşatmayı hedefliyor. Gökhan Özdemir, genel kurul ve adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, buz pateni sporuna yönelik çok sayıda projeyle yola çıktığını, yapacağı yeniliklerle Türkiye'de buz pateni sporunu, dünya standartlarına ulaştıracağını açıkladı.

Başkan adaylığını iş olsun diye değil bir başarı öyküsü oluşturmak için hazırlıklı geldiğini söyleyen Özdemir, "Buz pistlerine gönül vermek önemli ancak ondan daha önemlisi bu sporda sistem kurmak ve geleceğe yürüyüşü başlatmak. Buz pateninde sorunlar çok ama çözüm yolları da çok. Buz pateninde başarı öyküsü yaratmak için hazırlıklı geliyorum." şeklinde konuştu.

SPORCULARIN VE HAKEMLERİN SORUNLARI AŞILACAK

Mevcut sistem içerisinde sporcuların performanslarının takip edildiği bir sistem olmadığını kaydeden Gökhan Özdemir, hangi sporcunun, kaç kere milli olduğunun bile federasyon kayıtlarında bulunmadığının altını çizdi.

Özdemir, bu doğrultuda, sporcuların tüm bilgilerine ulaşılmasını sağlayacak bir veri tabanı oluşturulacağını ifade ederek, yurtdışında aldıkları eğitimle belli bir seviyeye gelen buz dansçılarının artık Türkiye'de çalışacak bir yabancı antrenör gözetiminde spor hayatlarına devam edebileceklerini, bu sayede daha az bütçelerle daha fazla sporcunun yetişmesinin önünün açılabileceğini kaydetti.

ÖNCELİKLİ HEDEF SPORCU YETİŞTİRMEK

Gökhan Özdemir, zaferlerin 'altın anahtarının' gençlerin yetiştirilmesi olduğunu belirterek, "Öncelikli hedeflerimizden biri sporcu yetiştirmek." ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

"Buz pateni sporunda, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarabilmek için çocuklarımıza, gençlerimize yatırım yapmak, onlara bu spora çekmek şart. Biz onlara ‘haydi çocuklar, gençler buz pistleri sizi bekliyor' derken, onlara bu alt yapıyı da sağlayacağız. Ayrıca, ülkemizde sayısı yüz binleri bulan kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklarımızı da ilgili devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte üretilecek projeler sayesinde spora kazandırmayı hedefliyoruz."

Senkronize grup pateni için üniversiteler ile çeşitli çalışmalar yapılacağını ve üniversitelerarası yarışmalar düzenleneceğini ifade eden Özdemir, bu sayede spora başlamakta geç kalmış gençlerin de spora kazandırılarak ve bu sporun yaygınlaşmasına büyük katkı sağlanacağını bildirdi.

"FEDERASYONA AİT TESİS YAPILACAK"

Federasyonun kendisine ait bir tesisin olmadığını ifade eden Özdemir, ilk işlerinin Federasyona ait bir tesis yapmak olduğunu kaydetti. Özdemir, "Federasyonun kendisine ait bir tesisi olmaması nedeniyle yarışma, kurs, seminer gibi organizasyonlar için çeşitli buz pistlerinin değişken programlarına bağlı kalınmakta ve sağlıklı bir planlama yapılamamaktadır." diyerek, şöyle devam etti:

"Ayrıca rekreasyonel yönü kuvvetli olan buz pateni sporunun gelir getirici faaliyetlerinden yararlanılamıyor. Federasyona ait buz pistlerinin olması rutin olarak antrenör yetiştirilmesine ve yeni yetişen antrenörlerin bire bir sahada çalışarak staj yapmalarına imkan tanıyacağı gibi stajyerlerin emekleri karşılığında gelir elde etmelerine imkan yaratacak.

Organize edilecek alt yapı okulları sporcu sayısının arttırılmasına olanak sağlayacak. Gösteri gruplarının yapacağı şovlar ve TV programları buz pateninin tanınırlığına katkı sağlayacak. Medya kuruluşlarıyla birlikte yapılan organizasyonlardan federasyon gelir elde edebilecek. Ayrıca bu pistler uluslararası kamp organizasyonlarına ev sahipliği yaparak dünyaca ünlü antrenör ve sporcuların ülkemize gelerek sporcularımıza örnek teşkil etmelerine imkan yaratacak. Bu tesisler sayesinde, hem federasyon, hem sporcular, hem de Türkiye kazanacak."

CİHAN

Yorumlar