"Büyükler kategorisinde de şampiyon olacağım"

- Dünya şampiyonu milli yüzücü Ömer Faruk Saydam: "Her şey adım adım ilerledi ve bugüne geldik" - "Türkiye'deki bütün rekorlarımı geliştirmek istiyorum" - Milli takım antrenörü Reşit Çevir: "Ömer Faruk'un başarısı tesadüf değil, emeklerimizin karşılığını aldık"

Google Haberlere Abone ol
"Büyükler kategorisinde de şampiyon olacağım"

İSTANBUL (AA) - ELİFNUR ÇOLAK - MEHMET SEVİNÇ - Fransa'da düzenlenen Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre su üstü mono palet (tek palet) sınıfında altın madalya kazanan Ömer Faruk Saydam, Türkiye'de çok dereceleri olduğunu ancak dünya çapında ilk derecesini kazandığını kaydetti.

Ömer Faruk Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörü Reşit Çevir ile bir yıllık program dahilinde çalışarak, başarıya ulaştıklarını belirterek, "Üç yıldır milli takım sporcusuyum. Bu yıl gençlerde son yılımdı. Dönemin başında derecelerim dünya çapında derece yapmaya yetiyordu. Biz de antrenörümle bir yıllık bir program hazırladık. Her şey adım adım ilerledi ve bugüne geldik." dedi.

Milli yüzücü, çok yoğun tempoda çalıştığının altını çizerek, "Haftada 12 antrenmanım oluyordu bunların sekizi su, dördü fitness antrenmanıydı. Sabah beş buçukta havuza gelip ardından okula gidiyordum, sonrasında yüzme ve fitness yapıyordum. Çok az uyuyup, çok az dinleniyordum. Yoğun çalışmanın sonunda başarıya ulaştık." diye konuştu.

Şampiyonaya katılan diğer sporculara göre çalışma imkanlarının çok daha kısıtlı olduğunu vurgulayan 17 yaşındaki yüzücü, söyle devam etti:

"Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz havuzun yer aldığı tesisin içinde fitness salonu bulunması ve saat sıkıntısı olmaması bizim için daha iyi olur. Hem dinlenmemiz hem beslenmemiz hem de uykumuzu daha iyi almamız açısından çok faydalı olurdu. Şampiyonaya katılan diğer sporcular için durum böyle değil onlara daha çok destek veriyorlar onlar için her şey kolay oluyor bizde de imkanlar kısıtlı olduğu için zor oluyor."

Ömer Faruk Saydam 7 yaşında yüzme sporuyla tanıştığını anlatarak, "Beş yıl normal yüzdüm, beş yıl da mono palet ile yüzdüm. Türkiye'deki bütün rekorlarımı geliştirmek istiyorum. İlerisi için hedefim, Büyükler Dünya veya Avrupa Şampiyonası'nda derece yapmak ve kürsüye çıkmak. Büyüklerin yarıştığı platformda yarışmak tabii ki daha zor olacak, çünkü onların yapıları, güçleri çok daha fazla. Ancak ben de onlar gibi olacağım, büyüyeceğim ve güçleneceğim. Başaracağıma inanıyorum, bu olmayacak bir şey değil. Artık farklı hedeflerim var. Büyükler kategorisinde de şampiyon olacağım." şeklinde konuştu.


- Çevir: "Emeklerimizin karşılığını aldık"


Milli takım antrenörü Reşit Çevir ise şampiyon olan Ömer Faruk Saydam'ın başarısının tesadüf olmadığını belirterek, emeklerinin karşılığını aldıklarını kaydetti.

Reşit Çevir, milli sporcu Ömer Faruk'un şampiyonada Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandığını ifade ederek, "Ömer Faruk Saydam'ın 100 metre su üstü ilk yarışıydı. Beklediğimiz bir yarıştı, ona hazırlandık. Ömer Faruk, Türkiye rekoru kırarak dünya şampiyonu oldu. İstiklal Marşımızı söyletmek ve bayrağımızı göndere çekmek güzel bir duyguydu. Emeğimizin karşılığını aldığımız için çok mutlu olduk." diye konuştu.

Ömer Faruk'u öğrenciliği döneminde keşfettiğini anlatan milli takım antrenörü, "Beden eğitimi öğretmeniyim. Ömer Faruk Saydam, okulumda benim öğrencimdi. Okulda kendisini sürekli görüyordum. 'Ömer ne zaman başlıyoruz. Sen çok iyisin, sen şampiyon olursun.' şeklinde kendisini motive ediyordum. O dönemler kendisinin su ile ilgili fobisi vardı. Biraz keşfetmek zor oldu ama sonuç olarak 10 senelik bir emeğin karşılığında bir dünya şampiyonu ortaya çıkardık." ifadelerini kullandı.

Şampiyon Ömer Faruk'un dışında 10 sporcunun daha gelecek vadettiğini kaydeden Çevir, şunları söyledi:

"Hem antrenörü olduğum Bakırköy Su Sporları Kulübünde hem de milli takımda altyapıya önem veriyoruz. Belli bir program dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şampiyon sporcumuz Ömer Faruk Saydam, çalışmalarını özel bir kolejin havuzunda yaptı. Çalışmalarda sağolsunlar kolej yönetimi de yardımcı oldu. Bize burayı açtılar, güzel bir çalışma ortamı sağladılar. Onun haricinde başka çalışma yerimiz yok. Sadece kolejin havuzunu kullanabildik. Bu nedenle bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum."

Bundan sonraki hedefleriyle ilgili olarak da Reşit Çevir, "Ömer'in aynı başarıyı büyükler kategorisinde göstermesini istiyoruz. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Önümüzdeki yıl Dünya Kulüplerarası Şampiyonası finali Türkiye'de yapılacak. Onun sonrasında 2018'de de Gençler Dünya Şampiyonası yine Türkiye'de yapılacak. Bu şampiyonlar için herkesten katkılar bekliyoruz. Bu şampiyonlarda daha çok sporcuyu ön plana çıkarabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar