Büyük Atatürk Koşusu tamamlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 94. yıldönümü sebebiyle organize edilen 78.

Google Haberlere Abone ol
Büyük Atatürk Koşusu tamamlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 94. yıldönümü sebebiyle organize edilen 78. Büyük Atatürk Koşusu yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile birlikte startını verdiği 10.8 km’lik Büyük Atatürk Koşusu’nda, erkeklerde 29.10'luk derecesiyle Mehmet Çağlayan birinci olurken 29.35’lik derecesiyle Etiyopyalı atlet Ketoma Amensisa Tadesa ikinci, 29.45'lik derecesiyle Fetena Alemu Regasa üçüncü oldu.

Dikmen Keklik Pınarı'nda başlayıp TCDD Ankara Garı önünde sona eren koşuda kadınlarda ise 33.18 derecesiyle Azeri sporcu Tsenca Tsehynesh varış çizgisine ulaşan ilk sporcu oldu. Kürsünün ikinci sırasında 33.31'lik derecesiyle Burcu Büyükbezgin yer alırken, Sevilay Eytemiş 33.44'lük derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Büyük Atatürk Koşusu’nun ardından Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde kadınlarda ve erkeklerde dereceye giren atletlere ödüllerini Ankara Vali Yardımcısı Nihat Nalbant, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu ile Garnizon Komutanı Korgeneral İlhan Talu verdi.

Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Seğmenler Grubu’nun gösterisini sergilediği törende Büyük Atatürk Koşusu’nda 60. kez mücadele eden Altan Türkeri ve yarışmanın en yaşlı ismi Erdoğan Dulda da ödüllendirildi.
CİHAN

Yorumlar