Bütün branşlarda iddialıyız

- Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Karakullukçu: - "Okul Sporları Olimpiyatları'nın aslında temeli tamamen festival ama biz ay-yıldızlı bayrağımızı her zaman ilk üç kürsüde görmek istiyoruz" - "Sporcularımızı Türkiye elçisi olarak kabul ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bütün branşlarda iddialıyız


TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Trabzon'un ev sahipliği yaptığı Okul Sporları Olimpiyatları'nda (Gymnasiade 2016) bütün branşlarda iddialı olduklarını söyledi.

Karakullukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk edecekleri yabancı sporcularda iyi bir izlenim bırakmak istediklerini vurgulayarak, "İyi şeyler olacağını düşünüyoruz. Türkiye'den derece almış sporcular var. Okul Sporları Olimpiyatları'nın aslında temeli tamamen festival ama biz ay-yıldızlı bayrağımızı her zaman ilk üç kürsüde görmek istiyoruz. Başarı şansımızın da çok olduğunu düşünüyoruz. Türkiye olarak bütün branşlarda iddialıyız. Diğer arkadaşlara da başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Hayri Gür Spor Salonu'nda akşam yapılacak açılış töreniyle başlayacak olimpiyatlar için hazırlıkların tamamlandığını belirten Karakullukçu, "Trabzon'un spor tesisi anlamında çok güzel bir altyapısı var. O yüzden Söğütlü Atletizm Pisti'nden başlamak üzere 11 tesisimizde bu organizasyonu icra edeceğiz. Bütün tesislerimizde bu hazırlıklar bitmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Trabzon'un tesis altyapısı bakımından çok şanslı olduğunu vurgulayan TOSF Başkanı Karakullukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olimpiyat köyü anlamında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 2 yurdu kullanıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız hem spor tesislerini hem de yurtları bize tahsis etti. Bir yurdumuz 2 bin 500, diğeri ise 2 bin kapasiteli. Bu yurtlar bizim konaklama ve yemek ihtiyacımızı karşılıyor. Bütün tesislere de biz transferleri sağlıyoruz. Bütün teknik ekiplerimiz hazır. 10 paydaş federasyonumuzla teknik çalışmaları yerine getiriyoruz. "


- "Sporcularımızı Türkiye elçisi olarak kabul ediyoruz"


Oyunları diğer uluslararası spor karşılaşmalarından farklı kılan hususlar olduğuna dikkati çeken Karakullukçu, katılımcıların hepsinin lise öğrencisi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Hedef kitlemiz burada 13-18 yaş aralığı. Haliyle çok fazla bir ekonomik girdi beklemiyoruz, fakat Trabzon ile alakalı güzel bir nüans bırakmak istiyoruz. Bu anlamda Trabzon'un zaten yerleşmiş bir marka değeri var. Ülkemizin kültürel birikimi malum. Biz çeşitli hediyelerle, Trabzon'un kendi değerlerini tanıtmak suretiyle sergileyeceğimiz halk oyunları ve spor gösterileriyle onlarda Trabzon'la alakalı bir kanaat oluşturmaya çalışacağız. Sporcularımızı Türkiye elçisi olarak kabul ediyoruz. İnşallah dönüşte de tekrar buraya gelme arzularıyla onları memleketlerine yolcu edeceğiz."

Yorumlar