Bursaspor'un merhum Başkanı Yazıcı için belgesel yapıldı

Bursaspor’un merhum Başkanı için hazırlanan “Tarih Yazıcı” isimli belgeselin basın tanıtımı yapıldı.Almira Otel’de düzenlene toplantıya, İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı ve belgeseli hazırlayan yönetmenler Eray Ant, Selim...

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor'un merhum Başkanı Yazıcı için belgesel yapıldı

Bursaspor’un merhum Başkanı için hazırlanan “Tarih Yazıcı” isimli belgeselin basın tanıtımı yapıldı.

Almira Otel’de düzenlene toplantıya, İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı ve belgeseli hazırlayan yönetmenler Eray Ant, Selim Bayraktar ve Can Bayraktar katıldı.

Belgeselin fragmanının izletildiği toplantıda konuşan Serkan Yazıcı, "Geçen yıl bu günlerde zor anlar geçiriyorduk. Babam hastanedeydi ve onun son günleriydi. Hepimiz için çok kötü günlerdi." diyerek, şöyle konuştu:

"Biz de kendisi rahmetli olduktan sonra nasıl onun adını yaşatabiliriz diye düşündük. Bizler film yapımcısı değiliz çok önemli bir insanın hayat hikayesi nasıl yapılır diye bu işi bilenlere danıştık. Kendisinin de böyle bir isteği vardı aslında, bunu kendisi de yapabilirdi ama buna ihtiyaç duymadı bize söylemişti, bu başarının bir belgeseli yapılmalı demişti. Biz de onun bu vasiyetini gerçekleştirdik.

Babam bundan güzel anlatılamazdı, Bursaspor’un şampiyonluğu bundan güzel anlatılamazdı. 95 dakikalık bir film hazırladık. Bursalı ve Bursasporlu olan herkesin evlerinde saklayabileceği bir eser olduğunu düşünüyorum. Filmin içinde Bursaspor’un şampiyonluğu var hem de şampiyon başkanın yaşam öyküsü var. Herkesin beğeneceğini düşünüyorum."

“KONGRE BEKLEMİYORDUK”

Yazıcı, Bursaspor’un olağanüstü kongreye gitmesi konusundaki bir soruya ise "Biz bu filmi yaparken amacımız babamızın vefatının birinci yılına yetiştirmekti. Kongre süreci bizim beklemediğimiz bir şey değildi." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Bursaspor başarılı olursa biz mutlu oluruz, başarısız olursa bir aile olarak biz mutsuz oluruz. Babam çıtayı öyle bir yükseltti ki onu aşmak çok zor. Bugün için tüm konsantrasyonumuz film ve babamı doğru anlatmak."

CİHAN

Yorumlar