Bursaspor'un itirazı rededildi, Karabükspor maçı kadın ve çocuklara açık

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, PFDK'nın Bursaspor'a verdiği 1 maçlık seyircisiz oynama cezasını onadı.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor'un itirazı rededildi, Karabükspor maçı kadın ve çocuklara açık

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, PFDK'nın Bursaspor'a verdiği 1 maçlık seyircisiz oynama cezasını onadı. Kararla birlikte, yarın Bursa Atatürk Stadı'nda saat 16.00'da oynanacak Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçını sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyecek.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bursaspor Kulübü'nün, PFDK'nın kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde PFDK'ca Bursa Spor Kulübü'ne; taraftarlarının sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle eylemin aynı sezon içerisinde 4. kez ihlali nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezası cezalandırılmasına karar verilmiştir. Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 20 bin TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oy birliğiyle karar verildi."

Bursaspor Kulubü'nden yapılan açıklamada ise, "Karar neticesinde 8 Mart Cumartesi günü saat:16:00'da başlayacak olan Kardemir Karabükspor maçımızı kadın ve çocuk taraftarlarımızın desteği ile oynayacağız. TFF Tahkim Kurulu, kulübümüzün 1 maçlık seyircisiz oynama cezasına yapmış olduğu itiraz hakkında bugün olağanüstü toplanmıştır.
Toplantının ardından yapılan açıklamaya göre maalesef kulübümüzün yapmış olduğu itirazın reddine karar verilmiştir. Bu karar neticesinde 8 Mart Cumartesi günü Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan Kardemir Karabükspor maçımızı tribünlerde kadın ve çocuk taraftarlarımız ile oynayacağız. Futbol Disiplin Talimatı gereği seyircisiz oynanan müsabakalarda, kadın izleyiciler ve yanlarında anneleri olmak şartıyla 12 yaş ve altı çocuklar müsabakaları izleyebilirler. Müsabakayı erkek çocuklar da 12 yaş sınırı olmak kaydı ile (turnikelerde kimlik kontrolü yapılacaktır) bayanlar da yaş sınırı olmaksızın Bursa Atatürk Stadı biletix ana gişesi ve Nalbantoğlu Katlı Otopark (Heykel) Biletix gişesinden temin edebilecekleri bedelsiz müsabaka biletleriyle izleyebilirler. Kişi başı en fazla 5 (beş) adet bilet verilecektir. Bu müsabakada kombine biletler geçersizdir. Bilet dağıtımı bugün saat:15:30 itibariyle başlamıştır." denildi. CİHAN

Yorumlar