Bursaspor'un hedefi ligde ilk 5, kupada final

- Kulüp ikinci başkanı Ademoğlu: - "Hedefimiz ligi ilk 5 içinde bitirip Türkiye Kupası'nda final oynamak. Bu doğrultuda hareket ediyoruz" - "Yöneticisinden futbolcusuna kadar herkes fedakarlık yapıyor. Göreceksiniz Bursaspor 1 yıl sonra çok farklı yerlerde olacak" - "Hamza hoca ile yönetim arasındaki ilişki çok güzel. Hiçbir sorunumuz yok. Hamza hocayı biz seviyoruz. İşini iyi yaptığı sürece, Bursaspor'u aile gibi gördüğü sürece hiçbir sorunumuz yok"

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor'un hedefi ligde ilk 5, kupada final


BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Ali Ademoğlu, "Hedefimiz ligi ilk 5 içinde bitirip Türkiye Kupası'nda final oynamak. Bu doğrultuda hareket ediyoruz." dedi.

Ademoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 5 haftanın sonunda puan cetvelinde ikinci sırada yer aldıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, alınan sonuçların kendilerini ve kenti oldukça motive ettiğini söyledi.

Skorlardan dolayı ortaya konulan futbolla ilgili taraftarların eleştirileri olduğunu anımsatan Ademoğlu, "Taraftar haklıdır. Çünkü taraftar takımını destekleyip, futbol izlemeye geliyor. Bu konuda problem, sıkıntı yok. Ancak bazen futbolda her şey çok istediğiniz gibi olmuyor. Çok iyi top oynamanız o maçı kazanmanız anlamına gelmiyor. İyi mücadele etseniz de bazen netice kötü olabiliyor." diye konuştu.

Ademoğlu, geride kalan sezon İstanbul'da Beşiktaş karşısında çok iyi oynamalarına karşın sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını ve Bursa'ya puansız dönmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Taraftarımıza şu müjdeyi verelim, bugün böyle oynayan takımın ilerleyen süreçte daha iyi oynayacağına inanıyorum. Eksiklikler bahane değil. Bakın, dikkat edin Hamza hoca da biz de hiçbir zaman 'Eksiklerimiz var.' demedik. Çünkü oyuncularımızın hepsine güveniyoruz. Şu an oyuncularımızla her geçen gün üzerine koyarak gidiyoruz. Rakibi küçümsemeden, rakibi önemseyerek hareket ediyoruz. Bizim başarılarımızın tesadüf olmadığını göstereceğimize inanıyorum. Başkanımız ve hocamız sürekli bir aile olgusundan bahsediyor. Biz bu düşünceyle hareket ediyoruz. Biz burada bir aileyiz ve Bursaspor'un başarısı için uğraşıyoruz."


- Gaziantepspor maçı


Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Ali Ademoğlu, zor bir maçın kendilerini beklediğini vurguladı.

Ademoğlu, Gaziantepspor'un ciddi ve iyi bir rakip olduğunun altını çizerek, "Son 2 maçına baktığınızda, Medipol Başakşehir maçında Gaziantepspor'un oynadığını Başakşehir'in kazandığını görüyorsunuz. Fenerbahçe maçında da son dakikaya kadar iyi futbol oynadığını gördük. Takımlar artık iyi futbol oynuyorlar. Biz yakaladığımız seriyi devam ettirmek istiyoruz. Ondan sonra milli maçtan kaynaklanan bir ara var. Bu arada da kendi değerlendirmelerimizi yapıp Osmanlıspor maçına hazırlanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- Bursaspor'un hedefi


Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Yomraspor ile eşleştiklerini hatırlatan Ademoğlu, burada rakip ayrımı yapmadan yollarına devam etmek istediklerini belirtti.

Ademoğlu, futbolun sahada oynandığını, bu çerçevede rakip ayrımı yapmadıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen tesadüfler olabilir ama Bursaspor bu tesadüflerle hareket etmeyecektir. İşine ciddi bakacaktır. Futbolda Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu Türkiye Kupası'dır. Kısa zamanda final oynar, Avrupa'ya gidersiniz. Amaç da bu değil mi? Hem kupada hem ligde hedefimiz var. Biz Bursasporuz, başka takıma benzemeyiz. Şampiyon bir takımız. Bizim için ligde 5'incilikten aşağısı başarılı sayılmayız. Hedefimiz ligi ilk 5 içinde bitirip Türkiye Kupası'nda final oynamaktır. Biz uzun yıllardır kupa şampiyonu olamadık. İnşallah Rabbim nasip ederse Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa da gitmek istiyoruz. Bu doğrultuda hareket ediyoruz."


- Kulüpteki mali durum


Ali Ay başkanlığındaki yönetim kurulu olarak göreve geldikleri ilk gün yeşil-beyazlı kulübün maddi, manevi ve sportif nerede olduğuna baktıklarını anlatan Ademoğlu, ardından kendilerine bir yol haritası çizdiklerini ifade etti.

Ademoğlu, yönetim kurulu olarak birlik ve beraberlik içinde Bursaspor'un başarısı için başladıkları görevi aynı şekilde sürdürdüklerine değinerek, şunları aktardı:

"Göreve geldikten sonra bizi aldatan şu oldu, biz 300 milyon lira borcu uzun vade olarak biliyorduk. Fakat kısa vade ile karşılaşınca bir anda sıkıntı yaşadık. Çünkü programlarımızı 4 yıla göre yapmıştık. Orada problem yaşadık ama başkanımız başta olmak üzere tüm yönetim kurulu büyük mesai harcadık. Bugün bu çalışmalarımız neticesinde taraftarımız ve kamuoyu borcumuzun bittiğini sanıyor. Bu borcun bu dönemde bitme şansı yok ancak biz mali anlamda başarılı işler yapıyoruz. Bugün 60 milyon lira gibi bir kar elde ettik. Vergi borcunu çok makul rakama indirdik. Dün bankalar bize para vermezken şimdi para vermeye zorluyorlar. Bursaspor iyi noktalara geldi. Sayın başkanımızın en büyük üzüntüsü, kahrolduğu, 'devre faizi' dediğimiz faizler. Yılda 10 milyon liranın üzerinde bir devre faizi ödemek bizi üzmekte. 10 milyon liraya belki çok iyi futbolcu getirirsiniz. Kentin önde gelenleriyle yaptığımız görüşmelerde önemli mesajlar aldık. Biz bu borcu uzun vadeye yaymak istiyoruz. Mali tablo ile ilgili güzel gelişmeler var ve bunları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Yöneticisinden futbolcusuna kadar herkes fedakarlık yapıyor. Göreceksiniz Bursaspor 1 yıl sonra çok farklı yerlerde olacak."


- "Fernandao ile ilgili şu an gündemimizde bir konu yok"


İkinci Başkan Ademoğlu, Fenerbahçe'de forma giyen eski oyuncuları Jose Fernandao'yu kadrolarına katmak istedikleri yönünde basında haberlerin yer aldığını anımsattı.

Transfer döneminde olmadıklarına dikkati çeken Ademoğlu, "Fernandao ile ilgili şu an gündemimizde bir konu yok. Biz oyuncularımızla hedefe gidiyoruz ama günü geldiğinde oturulup, hocamızla, teknik heyetin vereceği raporla başkanımız ve yönetim kurulu gerekli değerlendirmeleri yapar. Biz oyuncularımızdan memnunuz. Alttan gelen, yetişen oyuncularımızdan da memnunuz ama futbolda transfer temaşadır, bu yapılabilir. Transfer ekiplerimiz sadece Türkiye'de değil, Fransa'da, Almanya'da, her yerde çalışıyor. Oradan da raporlar hazırlanacak. Tek bir isme odaklanmak yerine genel bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda hocamız ve yönetimimiz değerlendirmeler yapacak." ifadelerini kullandı.


- "Hamza hocayı seviyoruz"


Ali Ademoğlu, Bursaspor Kulübünün her dönem altyapıya büyük önem verdiğini ve bunu da son yıllarda Türk futboluna kazandırdığı oyuncularla gösterdiğini söyledi.

Yeşil-beyazlı ekibin genç golcüsü Kubilay Kanatsızkuş'u da Türk futbolunun geleceği olarak gördüğünü kaydeden Ademoğlu, şöyle konuştu:

"Kubilay'ın biraz zamana ihtiyacı var. Bu zaman içinde her geçen gün daha iyi olduğunu göreceksiniz. Geçen seneki Kubilay ile bu seneki Kubilay'ın farklı olduğunu görüyoruz. Hamza hoca altyapı oyuncusunun ne demek olduğunu biliyor. 'Şöhretli oyuncu ile değil altyapı oyuncusuyla hedefe varılabilir.', bunu çok iyi biliyor. Kubilay'a, Mert'e, İsmail'e, Sedat'a hepsine ayrı ayrı değer veriyor. Bayrampaşa maçında 75. dakikada İsmail'i oyuna sokabiliyor. Bu, altyapıya verdiği en önemli mesajdır. Hamza hoca ile yönetim arasındaki ilişki çok güzel. Hiçbir sorunumuz yok. Hamza hocayı biz seviyoruz. İşini iyi yaptığı sürece, Bursaspor'u aile gibi gördüğü sürece hiçbir sorunumuz yok."


- Bursaspor'da şirketleşme adımları


Ali Ademoğlu, kulübün şirketleşmesi için yakın bir zamanda somut adımların atılacağının da bilgisini verdi.

Geçmişte kulüpte yaşanan maddi sıkıntılarda sürekli kentteki iş adamlarından destek beklendiğini ve kendilerine 'Para ver, bağış ver.' dendiğini vurgulayan Ademoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz iş adamı ile beraber mi parayı kazanıyorsunuz da 'Bana para ver.' diyorsunuz. Yapacağınız şu, kentin ortak paydası Bursaspor'dur. Şirketler büyüyor. Büyüyen şirketlerin de rekabet ortamında reklama ihtiyacı var. Sayın iş adamlarına biz şunu diyoruz, 'Bize reklam bütçenizden pay verin çünkü bu reklamı en iyi uygulayacağınız yer Bursaspor'dur.', bunu anlatıyoruz ve bunda bir mesafe alıyoruz. Şu an yurt dışında da yurt içinde de çalışmalarımız var. İş adamlarımız bunu algılamaya başladı. İddia ediyorum geçen yıldan bu yana yüzde 80 reklam artışımız var. Ciddi bir rakam bu. Şirketleşme çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda mali asbaşkanımız Fatih Pulat ciddi çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bize bir iyilik daha yaptı, stadı bize 29 yıllığına kiraladı. Bizim için şirketleşme yolunda bu, önemli bir gelişme. Şirketleşmenin bizim için bir kurtuluş olacağına inanıyoruz. Şirketleşme ile ilgili adımlar atıldı. Yıl sonunda bir tüzük kongremiz olacak. Orada da güzel çalışmalarımız olacak. Bizden sonra gelen ekiplerin rahat bir ortam bulması, rahat bir çalışma ortamı sağlanması için uğraşıyoruz. Biz de bir gün eskiyeceğiz ama görevi alkışlarla bırakmak istiyoruz."

Yorumlar