Bursaspor'un efsane isimlerinden Ersel Altıparmak hayatını kaybetti

Son bir yıldır kas erimesi hastalığıyla mücadele eden Bursaspor'un efsanevi futbolcularından 72 yaşındaki Ersel Altıparmak, tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizinden sonra hayatını kaybet.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor'un efsane isimlerinden Ersel Altıparmak hayatını kaybetti

Son bir yıldır kas erimesi hastalığıyla mücadele eden Bursaspor'un efsanevi futbolcularından 72 yaşındaki Ersel Altıparmak, tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizinden sonra hayatını kaybetti.

Bursaspor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ersel Altıparmak’ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Ulucami'de kılınacağı ve Hamitler Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi.

ERSEL ALTIPARMAK KİMDİR?

Bursaspor’dan yapılan açıklamada Ersel Altıparmak’ın futbol hayatı hakkında da şu bilgilere yer verildi:

"Yeşil - beyazlı ekip birinci lige çıkarken en önemli yapı taşıydı. Özellikle, Mesut Şen ile oluşturduğu ikili, futbolseverlerin kalbinde taht kurmuştu. Fiziği küçük, futbolu büyük olanlardandı. Orta alanda görev yapmasına karşın 8 sezonda 216 lig maçında tam tamına 60 gole imza atmayı bildi. Bu kadar yararlı, bu kadar gösterişsiz, bu kadar da takımın sırtlayan futboluna karşın sadece bir kez A milli olabildi. Çoğu kez sıkıntılı anlarda takım kaptanı yapıldı.

Sürekli boş mukaveleye imza attı. Sadece gerektiğinde gol attı. Bursaspor’dan futbolcu olarak ayrıldı. Sonra da antrenör olarak görev yaptı. Sürekli kendinden genç teknik adamların yardımcısı oldu.1987-88 sezonunda kendisine teslim edilen Bursaspor 3.Lig Takımı’nı, 2.Lig’e çıkarmayı başardı. 2.Lig’in keyfini yaşayacakken, 1.Lig’de yine göreve çağrıldı. Altıparmak uzun yıllardır Vakıfköy’de yeni Erseller çıkarabilmek için mesai harcıyordu."
CİHAN

Yorumlar