Bursaspor'da hedef hem sportif hem mali başarı

- Kulüp başkanı Ali Ay: "Allah'ın izniyle gelecek sene bu aylara sıfır banka borcuyla girmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında sportif başarıyı unutmamamız lazım" - "Yeni sezonda sahada pres yapan, saldıran ve taraftarını memnun eden bir Bursaspor görmek istiyorum. İnşallah bunda da başarılı olacağız" - "Bursaspor şampiyon olacaksa tekrar Bursasporlu topçularla olacak. Bunu da herkes böyle bilsin"

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor'da hedef hem sportif hem mali başarı

BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un kulüp başkanı Ali Ay, yeni sezonda hem mali tabloyu düzeltmek hem de sportif başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulu olarak 19 Ocak'ta gerçekleştirilen genel kurulda göreve seçildiklerini ve o günün üzerinden yaklaşık 6,5 ay geçtiğini hatırlattı.

Göreve geldiklerinde Bursaspor'un mali tablosunun çok iyi olmadığını herkesin bildiğini dile getiren Ay, "Onunla ilgili çok uğraş verdik. İlk geldiğimiz günlerde 35 milyon liraya yakın bir para ödendi." dedi.

Ay, seçildikleri ilk günlerde yeşil-beyazlı kulüpte günü yakalayabilmek için 145-150 milyon liraya yakın bir paraya ihtiyaç olduğunu söylediğini anımsatarak, "Öyle tahmin ediyorum gelecek ay sonu itibarıyla günü yakalayacağız ama banka borçları hariç. Banka borçlarını ödemek için de elimizde bazı projelerimiz var. Allah'ın izniyle gelecek sene bu aylara sıfır banka borcuyla girmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında sportif başarıyı unutmamamız lazım. Hedefimiz her ikisinde de başarıya ulaşmak." diye konuştu.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla göreve geldikleri günden bu yana yeşil-beyazlı camiadan manevi anlamda destek gördüklerini ifade eden Ay, bunun da kendilerine moral verdiğini vurguladı.


- "Tekmeye kafa koyacak topçular aldık"


Ali Ay, Bursaspor Kulübü olarak bu sezon değişik bir transfer politikası uyguladıklarını dile getirdi.

Futbolcu karakterinin kendileri için önemli olduğunu, transferde de buna göre hareket ettiklerini anlatan Ay, şunları kaydetti:

"Transferde de karakterli futbolcular aldık. Ona çok dikkat ettik. Bonservis parası ödemedik. Sadece Del Valle için 200 bin avro kiralama bedeli ödeyeceğiz. Tekmeye kafa koyacak topçular aldık. Kamptan sonra oturup hocamızla görüşeceğiz. Takviye istiyorsa belki 1-2 takviye yapabiliriz ama ben aldığımız futbolculara güveniyorum ve onlarla başarıyı yakalayacağımıza kesinlikle eminim. Yeni sezonda sahada pres yapan, saldıran ve taraftarını memnun eden bir Bursaspor görmek istiyorum. İnşallah bunda da başarılı olacağız."


- Bursaspor Lisesi geliyor


Ay, kulübe kalıcı gelirler kazandırmak için de sürekli yeni projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Yeşil-beyazlı kulübün altyapısının kullandığı Vakıfköy Tesisleri'nin bulunduğu bölgeye bir lise kurmayı düşündüklerini kaydeden Ali Ay, "Onu projelendirmeye çalışıyoruz. Şu an benzin istasyonu dışında Kendir Yaylası'nda bir projemiz var. Gököz'de de bir projemiz var. O bölgeye yaz kış Bursaspor'umuzun ve başka kulüplerin de faydalanabileceği bir tesis düşünülüyor. Ayrıca Bursaspor Futbol Okulu'nun kapasitesini de 5 bine çıkarmayı düşünüyoruz. Bursaspor için büyük bir gelir. Bursa ve çevre illere açılacağız. Aylık 500-600 bin liraya yakın bir gelir var." değerlendirmesinde bulundu.


- Altyapı


Başkan Ay, son günlerde spor kamuoyunda çok konuşulan Bursaspor altyapısının kendisine göre şu an hala yeterli olmadığını kaydetti. Her zaman daha iyisini istemek zorunda olduklarına işaret eden Ay, şöyle devam etti:

"Altyapı takımlarımızın şampiyon olması hoşumuza gidiyor. Bu konuda hocalarla görüştüm. Sadece şampiyon olmaları önemli değil. Oradan A takıma oyuncu gelmesi benim için daha önemli. En az 3-4 topçunun her sene Bursaspor'a kazandırılması lazım ki Bursaspor kendi yetiştirdiği evlatlarıyla başarılı olsun. Bursaspor şampiyon olacaksa tekrar Bursasporlu topçularla olacak. Bunu da herkes böyle bilsin."


- Taraftara destek çağrısı


Ay, yeşil-beyazlı taraftarları çok sevdiğini, kendisinin de öncelikle çok iyi bir taraftar olduğunu belirtti. Yeni sezon öncesinde taraftarlardan destek isteyen Ay, şöyle konuştu:

"Bayram sonrasında taraftarlarımızda yeniden bir araya geleceğiz, görüşmede bulunacağız. Onlardan kombinelerini almalarını ve stadımızı tamamıyla doldurmalarını istiyorum. Taraftarsız bir kulüp olmaz. Ayrıca yeni sezonda taraftarlarımızdan başka bir istediğim daha var. Stadımızda küfür olmasın. Taraftarlarımız çocuklarını, eşlerini stada getirsin ki bir festival şeklinde herkes eğlensin. Galip gelirsek herkes eğlensin, mağlup olursak üzülelim ama taşkınlık yapmayalım. Ben taraftarımızdan bunu istiyorum."


- Dzsudzsak ve Necid'in durumu


Ali Ay, yeni sezonda kadroda düşünmedikleri oyuncularla ilgili teklifleri de beklediklerini dile getirdi.

Özellikle Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda milli takımlarının formalarını giyen Macar oyuncu Balazs Dzsudzsak ve Çek oyuncu Tomas Necid için resmi teklif gelmediğini kaydeden Ay, her iki oyuncu için de dolaylı teklifler geldiğini anlattı.

Ay, Dzsudzsak ve Necid'i satmayı düşündüklerini ifade ederek, "Onlar da gitmeyi istiyorlar zaten ama satılmazlarsa bizim için mahsuru yok. Burada kalıp futbollarını oynayacaklar." dedi.

Ali Ay, başta Bursaspor camiası olmak üzere tüm spor kamuoyunun da Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Yorumlar