Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu:

- "Bursaspor hedefi olan bir kulüp ve her zaman da böyle olacak. Bu takımı layık olduğu yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız" - "Kendini buraya ait hissetmeyen ve burada verimli olacağını düşünmeyen hiçbir oyuncuyu zorla tutma niyetimiz yok"

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu:

BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Bursaspor hedefi olan bir kulüp ve her zaman da böyle olacak. Bu takımı layık olduğu yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hamzaoğlu, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor'u layık olduğu gibi temsil edip sezonu en iyi yerde bitirmek istediklerini söyledi.

Taraftarın özlediği, sahasında kolay maç kaybetmeyen ve dirençli bir takım olmak istediklerini vurgulayan Hamzaoğlu, transfer dönemini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Oyunculardan Bekir Yılmaz'ın, takımdan ayrılmak istediğini geçen sezon yönetime bildirdiğini ve kendilerinin de bunu onayladığını hatırlatan Hamzaoğlu, "Yaşanan ve bizim de hoşumuza gitmeyen şeyler vardı. Bekir de ayrılma kararı almıştı. Kendisi de kulüp bakıyor şu anda. Bakaye de aynı şekilde. Hem maliyetler de yüksekti. Mecburen ayrılmak zorunda olduğumuz arkadaşlar da var aramızda. Mert de aynı şekilde. O da çarşamba gününe kadar düşünecek. Yönetimiz de görüşmelerini sürdürüyor. Belki bizimle devam edecek, belki de Mert başka bir kulübe geçecek." diye konuştu.


- Dzsudzsak ve Tomas Necid'in durumu


Hamzaoğlu, Dzsudzsak ve Tomas Necid'le ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, geçen sezon Macar oyuncu Dzsudzsak'tan yeterince verim alamadıklarını belirtti.

Bazı futbolcuların adaptasyon sürecinde sıkıntılar yaşadığına değinen Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Kendini buraya ait hissetmeyen ve burada verimli olacağını düşünmeyen hiçbir oyuncuyu zorla tutma niyetimiz yok. İnşallah onlar da arzuladıkları şekilde istedikleri kulübe giderler. Kulübümüze de mali yükleri oldu. Giderlerse bunu da karşılayarak gidecekler. Kalırlarsa da bizim iyi oyuncularımız, kadromuzda onları göreceğiz. Teklifler var. Avrupa Şampiyonası'nda iyi de performans sergilediler. Kulübümüz için inşallah en iyi şekilde çözümlenecek. Bunlara Necid de dahil. 'Kalacağız' derlerse de bizimle beraber devam edecekler."

Daha sonra bir gazeteci, Hamzaoğlu'na "Kamptan sonra transferi düşünülen futbolcular bu iki oyuncunun mevkisi için mi?" sorusunu yöneltti.

Mevki olarak transfer düşünmediklerini dile getiren Hamzaoğlu, "Kampta takımımızı göreceğiz. İhtiyaçlarımız daha net bir şekilde ortaya çıkacak ve ona göre hareket edeceğiz. Belki hiç ihtiyacımız olmayacak. Kendi içimizden hepsini çözmüş olacağız. Şimdilik transfere ihtiyacımız görünmüyor." yanıtını verdi.


- "Sabırlı olmak çok önemli"


Hamzaoğlu, "Bu sene hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olacağız." gibi cümleler kurmayı kendisinin de istediğini ancak bunun şu an için gerçeği yansıtmayacağını ifade etti.

Hedefleri, zaman ve sezon içindeki performansların belirlediğine dikkati çeken Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Bursaspor hedefi olan bir kulüp ve her zaman da böyle olacak. Bu takımı layık olduğu yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Elimizden gelenin maksimumunu vereceğiz. Herkes saha içinde o mücadeleyi gösterecek. Yönetimimiz, taraftarımız destekleyecek bizi. Herkes elinden geleni yapacak. Bunun sözünü verebilirim. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Futbolda her zaman iyi olamazsınız, kötü günlerde de onlara ihtiyacımız daha fazla olacak. Onlar da bizi o günlerde destekleyip o açığımızı o şekilde kapatacaklar. Hedefe ulaşmak istiyorsak, bu hep beraber yapılacak bir şey. Aynı hedefe ve amaca odaklanmamız lazım. Sabırlı olmak çok önemli çünkü adım adım taşları yerine koyuyoruz. Yetişen gençlerimiz var. Onların da zamana ihtiyacı var."


- "İstediğimiz bütün oyuncuları aldık"


Hamza Hamzaoğlu, "Diğer rakipleriniz fazla transfer yapamadı. Bu sizi bir adım öne geçirdi mi?" sorusu üzerine, "Tabii ki bir adım öne geçirdi. Bu transfer dönemlerinde kulübün mali yapısını düşünmeden hareket edersek onların yaşadığı mali kriter sıkıntılarını biz de önümüzdeki yıllarda yaşarız." ifadelerini kullandı.

Gelecek yıllarda benzer sıkıntıları yaşamamak için daha akılcı hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Hamzaoğlu, bu nedenle sabırlı olacaklarını belirtti.

Kulübü doğru bir mali yapıya oturttuktan sonra büyük hedefler koyup çok büyük transferler yapabileceklerine işaret eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda kulübün ihtiyacı olan şey düzlüğe çıkmak ve kendi ayakları üzerinde durabilmek. Önce bazı şeyleri aşmamız gerekecek. Sadece mali durumu düşünüyoruz, diye algılanmasın. Daha az maliyetli ama daha çok verim alabileceğimiz oyuncuları kadromuza kattık. İstediğimiz bütün oyuncuları aldık. Bundan dolayı yönetime teşekkür ediyorum."

Yorumlar