Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, cevizi kırdık

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonunda öncelikle dünya kadınlar gününü kutlarken, alınan galibiyeti de stadı dolduran kadın taraftarlara armağan etti.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, cevizi kırdık

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonunda öncelikle dünya kadınlar gününü kutlarken, alınan galibiyeti de stadı dolduran kadın taraftarlara armağan etti.

Maça baskılı başladıklarını anlatan Christoph Daum, "Bu müsabakayı gören herkes şunu görebilirdi, baskılı başladık. Kadroya baktığımızda bu gün ofansif yönünü ortaya çıkaran bir kadro ortaya sürüldü. Takımız ilk saniyeden itibaren bunu ofansif yönü ile gösterdi. Sanırım Sestak ikinci veya üçüncü dakikada o golü atsa çok farklı bir oyun ortaya çıkardı. Tabi siz de biliyorsunuz ki Karabük iyi kapandı, iyi kapandığı zaman cevizi kırmak zordu. Onu kırana kadar iyi bir mücadele verdik. Zaman zaman Karabük'ün kontraataklarında ceviz kıran elimden düştü. Tabi ilk devrenin sonlarına doğru 44. dakikada Eneramo'nun pozisyonu bizim için çok daha dikkatli olmamız gerektiğini gösterdi." dedi.

İkinci devrede inanılmaz bir baskı kurmaya başladıklarını dile getiren Christoph Daum, "Böyle bir defansif kurgusunu iyi kurmuş bir takıma karşı baskı kurduğunuzda o takımda kontratak pozisyonuna çıkıyor ve pozisyona giriyor. Baktığımız zaman öncelikle Harun'u kutlamak istiyorum. Gerçekten güven verdi çok soğuk kanlı idi. Onu tebrik ediyorum. Yaptığımız değişiklikler ikinci devre baskıyı artırmaya neden oldu. Penaltı pozisyonu işte baskıdan dolayı ortaya çıktı. Aslında daha öncede penaltı pozisyonlarımızı vardı onlar verilmedi." şeklinde konuştu.

Fernandao'yu da penaltıyı attığı için kutlayan Daum, "1-0 kazandığınız zaman şanslıda sayılabilirsiniz. Ama genel olarak top bizde idi ve haklı bir galibiyet aldık. Bu sene 2014'de girdiğimizde kendi sahamızdaki gücümüzü daha da geliştirmek istedik ve buradaki oynadığımız maçlardan sonra bu ortaya çıktı. Baktığımız zaman Lig TV'de bir soru geldi, bize 'takımınız iyi oynuyor ama bir patlama anı bekliyor Bursa,' Bu patlamayı gerçekleştirmemiz için bir seri yakalamamız gerekiyor. Bu seriyi yakaladığımız zaman doğru yerde durduğumuzu göreceğiz." şeklinde konuşmalarını tamamladı.

BURSASPORLU OYUNCULAR

Bursasporlu oyunculardan kaleci Harun Tekin maça iyi başladıklarını belirterek, "Pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Son dakikalarda gelen penaltı ile maçı kazandık çok mutluyuz." dedi.

Uzun zamandır oynamadığını belirten Tekin, "Ama benim maçtan önce haberim oldu. Ben uzun zamandır çalışıyordum şans geleceğini biliyordum. Çok mutluyum. Taraftarımızda çok iyiydi. Bayan taraftarlarımızın geldiği bütün maçları kazanıyoruz. Galibiyeti onlara hediye ediyoruz." diye konuştu.

Basser ise yaptığı açıklamada, "Zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Gerçekten de öyle oldu. Özellikle bulduğumuz pozisyonları atamayınca daha da zorlaştı. Ama o penaltıyı bulup golü bulduğumuz için çok mutluyuz." dedi.

TOLUNAY KAFKAS: KENDİMİ ARTIK TESLİM ETTİM

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Bursaspor ile Kardemir Karabükspor arasında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçın ardından konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise oyunun genelinde başarılı olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Oyunun genelinde hızlı hücum etmeye çalışan bir Karabükspor vardı. 90 dakika sonunda da bir çok isteğimizi yaptık. Bursaspor'u uzun oynamaya ittik. Bunda da başarılı olduk. Maalesef oyunun sonuna doğru bir penaltı pozisyonu atışı verildi ve maçı kaybettik. Bursaspor'u tebrik ediyorum."

'Penaltı konusunda ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki soruya ise Kafkas, "Ben artık teslim oldum, artık ben kendimi teslim ettim. Artık söyleyecek bir şey yok. Bir şey söylediğim zaman ise suçlu oluyorsunuz. Ne bana, ne başkasına bir haksızlık olsun istemem ama umarım hakem kendi kendini iyi değerlendirir." diye cevap verdi.

BU KADAR BASİT PENALTI ÇALINMAZ

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Karabüksporlu Musa Çağıran ise yaptığı açıklamada, "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Akabinde Bursaspor’da iyi başladı. 45. dakikada net pozisyonumuz gol olsa maç farklı olabilirdi. İkinci yarıda benim kaçırdığım çok net pozisyon var. Gol yapamadığım için çok üzgünüm. Penaltı pozisyon için Enes saha içinde ‘ayağım kaydı, penaltı yok’ diyor. Saha içerisinde bir sürü hakem var. Kimse bunu görmüyor mu? Bu kadar basit penaltı çalınmaz. Bizim için artık bu maç bitti. Gelecek hafta ki Galatasaray maçına bakacağız. Biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Biz inanıyoruz., inandığımız yerlere geleceğiz." dedi.

Zor bir maç olacağını bildiklerini ifade eden Jones Lopes de, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Bursaspor deplasmanı her zaman zor oluyor. Maça iyi başladık. Öne geçebilir veya farklı kazanabilirdik. farklı kazanabilirdik. Penaltı olmayan bir pozisyona verilen penaltı sonrası maçı kaybettik. 3 haftadır kaybediyoruz. Önümüzdeki hafta çok önemli Galatasaray maçına çıkacağız. Bu maçta mağlubiyet sersini noktalamak istiyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.
CİHAN

Yorumlar