Bursaspor, olağanüstü kongreye gidiyor

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, mayıs ayında olağanüstü kongre yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor, olağanüstü kongreye gidiyor

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, mayıs ayında olağanüstü kongre yapacaklarını söyledi. Başkan, Bursa’da yerel bir televizyon kanalında yer alan açıklamalarında, takımın durumunu değerlendirdi. Kadın ve çocuklara açık maçta bile seyircisiz oynama cezası aldıklarını hatırlatan Körüstan, kötü tezahüratta bulunulmasına üzüldüklerini kaydetti.
    Tepkilerin bir gruptan kaynaklandığını ve bunun bir provokasyon olduğunu ifade eden Başkan Körüstan, şunları dile getirdi:
    “Daha önce söylemiştim yine söylüyorum. 25 bin kişi de bağırsa, tüm Bursa'da bağırsa istifa etmeyeceğiz. Burada at koşturmaya alışmış olanlar var. Biz kulübümüzde kimsenin at koşturmasına izin vermeyeceğiz. Rahmetli İbrahim Yazıcı'ya da neler yapmışlar. Tehditler alıyorum. Tehdit telefonları geliyor. Bununla ilgili Cumhuriyet Savcılığına başvurdum. Bunlar alışmışlar kulüpten geçinmeye. Ekmekleriyle oynuyorsun. Böyle olunca beni severler mi?"
    Şehirde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle teknik direktör Christoph Daum ve oyuncuları da motive etmekte zorlandıklarının altını çizen Körüstan, şöyle devam etti: “Provoke edenlerin büyük bölümünün kulüp üyeliklerinin bulunuyor. Bu kişileri kanunlar çerçevesinde üyelikten çıkarma ve stada sokmama gibi durumumuz var. Bunları besleyenler de var. Ben bunları ihraç etme imkanım olmasına karşın yapmayacağım ve bunu genel kurula bırakacağım. Bana gelen mesajlar, tehditler umurumda değil. Mayıs ayında genel kurula gitmeyi düşünüyoruz. Olağanüstü genel kurul. Hem güven tazeleme olur hem de son yaşananları üyelerimize anlatma imkanı buluruz. Bursaspor'un geleceği açısından provoke edenleri üyelikten atmak için bu kararı aldım. 2-3 hafta önce tribün liderleriyle toplantı yaptık. Hiç birinin talebi yok. Fikir alışverişinde bulunduk. Ben de hata yaparım, herkes yapar. Az olması lazım hataların. Son yıllarda sürekli Avrupa kupalarına giden bu takım bu sene gitmezse 'yönetim istifa' diye ben de bağırırım."
    Körüstan, merhum İbrahim Yazıcı’nın ölüm yıl dönümü olan 7 Mayıs tarihinde Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanacağını hatırlatarak, “Allah nasip ederse ligi 4 veya 5'nci bitirir, kupayı da alırsak bu hediyelerle mezarına gideriz. İstediğimiz, duamız odur.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar