Bursaspor olağanüstü kongresinde çoğunluk sağlanamadı, seçim haftaya kaldı

Bursaspor'un bugün yapılması planlanan olağanüstü kongresi, oy kullanma hakkı bulunan 3 bin 370 üyeden sadece 35’inin katılımı üzerine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 23 Mayıs Cuma gününe ertelendi. Kongre salonuna gelen başkan...

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor olağanüstü kongresinde çoğunluk sağlanamadı, seçim haftaya kaldı

Bursaspor'un bugün yapılması planlanan olağanüstü kongresi, oy kullanma hakkı bulunan 3 bin 370 üyeden sadece 35’inin katılımı üzerine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 23 Mayıs Cuma gününe ertelendi. Kongre salonuna gelen başkan adayı Mesut Mestan ise anlaştığı futbolcularla ön sözleşmeye imzalamaya devam edeceğini söyledi.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongreye oy kullanma hakkı bulunan 3 bin 370 üyeden sadece 35'i katıldı. Toplam kongre üyelerinin yarısından bir fazlası olan bin 686 kişilik çoğunluk sağlanamadığı için kongre, bir hafta sonra 23 Mayıs Cuma günü akşam Saat 18.00’de yapılacak. Atatürk Spor Salonu’nda kongre üyeleninin gelmeyeceği tahmini üzerine hiçbir hazırlığın yapılmadığı görüldü. Salon önünde kurulan standa gelen 35 üye, kulübün 50’inci genel kurulu için imza attı. Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, ile kurul üyeleri Galip Sakder ve Erhan Mendi kameralar karşınına geçerek açıklama yaptı. Şankaya, “Kongre için gerekli çoğunluk sağlanamadı, seçim haftaya Cuma günü yapılacak. Üç başkan adayından sadece Mesut Mestan lütfedip buraya kadar geldi. Diğer iki aday galiba yoğun mesaileri veya işlerinden dolayı lütfedip gelmediler” dedi. Erhan Mendi ise kongre öncesi bazı listelerin askıda olduğunu belirterek üyelere aidat ödemeleri çağrısında bulundu.

TRANSFERLER SÜRÜYOR

Kongre için salon önüne gelerek imza atan Bursaspor başkan adayı Mesut Mestan ise bu sezon Sivasspor’da top koşturan Aydın Karabulut ile ön anlaşma imzaladığını, anlaşmaya vardığı bazı futbolcularla da önümüzdeki günlerde ön sözleşme imzalayacağını açıkladı. Mestan, şunları kaydetti: "Bugün buraya gelip, burada olmak istedim. Bursaspor camiasının bu kulübe sahipsiz olmadığını göstermek adına geldim. Daha iyi şeyleri seçilmemiz halinde göreceğiz. Çalışmalarımız yönetim kurulu listesi ve transfer ağırlıklı sürüyor. Bazı transferleri de kongreden önce bitirmeyi düşünüyorum. Şuan bizim bir yetkimiz yok ama geldiğimiz takdirde bu futbolcularla devam edeceğiz. Bursaspor kongresinde başkan olma şartını altına not düştük, ilk peşinatı da ben ödedim. İnşallah bundan sonraki futbolcuların da ön protokolünü yapacağım, hazırlık kampına transferleri yetiştirmeyi düşünüyorum."

CİHAN

Yorumlar