Bursaspor Kulübünden "loca" açıklaması:

- "Amacımız çatışmak değil, birlikte çalışmak ve Bursa markalarıyla Bursaspor'un markasını birleştirmek suretiyle hem ekonomik hem de psikolojik olarak bir güç oluşturmaktır"

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor Kulübünden "loca" açıklaması:

BURSA (AA) - Bursaspor Kulübünün, Bursa markaları ile Bursaspor'un markasını birleştirmek suretiyle hem ekonomik hem de psikolojik bir güç oluşturmayı amaçladığı bildirildi.

Kulübün resmi internet sitesinde, son günlerde ortaya atılan sponsorluk ve Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'ndan loca alımı konularıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Amacımız çatışmak değil, birlikte çalışmak ve Bursa markalarıyla Bursaspor'un markasını birleştirmek suretiyle hem ekonomik hem de psikolojik olarak bir güç oluşturmaktır. Bu amaca ulaşmak için yapıcı, uzlaşmacı ve samimi bir dil kullandığımız halde, özellikle şehrimizin ulusal manada en önemli markalarından biri olan Sütaş'la yürütülen loca alımı konusundaki süreçte bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inandığımız bazı yanlış anlamalar ortaya çıkmıştır. Sütaş, 9 Ocak 2015 tarihinde yani son seçimli olağanüstü genel kuruldan yaklaşık bir yıl önce kulübümüze 250 bin lira bağış yapmış ve bu durum, kendilerine bağış makbuzu kesilmek suretiyle muhasebeleştirilmiştir. Ancak loca hususunda Ali Ay başkanlığındaki yönetimimiz döneminde kendileriyle yapılan görüşmeler esnasında, söz konusu bağıştan bağımsız olarak önce 100 bin dolarlık bir loca alımı konusunda prensip anlaşması sağlanmıştır."

Kulübün açıklamasında, satış sözleşmesi imzalanmadığı halde, aralarında Sütaş'ın da bulunduğu, loca alacağını beyan eden firma ve kamu kurumlarının tümüne kampanyanın daha etkin hale getirilmesi amacıyla gazete ilanı aracılığıyla teşekkür edildiği aktarıldı.

Söz konusu firma temsilcilerinin, daha önceki dönemde yapılan ve loca alımından bağımsız gerçekleştirilen 250 bin liralık bağışın loca peşinatı gibi kabul edilmesine yönelik istekte bulunduğu ve bu talebin kabul edilmediği aktarılan açıklamada, "Buna gerekçe, geçmişte bağış yapan tüm kişi ve kurumların, aynı yöntemle bağış adı altında yaptıkları katkıları isim hakkına dönüştürmeyi isteme ihtimalidir. Dolayısıyla taraftarlarımızın da arzu ettiği gibi Sütaş'ın yeni stadımızdan loca alma isteğine ilk günkü gibi samimi bir şekilde karşılık verdiğimizi ve firma yetkilileriyle diyaloğumuzu açık tuttuğumuzu kamuoyuyla paylaşmak isteriz." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar