Bursaspor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "Bursaspor’a en ufak bir zararın gelmemesi gerekiyor. Hepimiz Bursasporluyuz. 'Bursaspor için ne yapabiliriz?' diye düşünmeliyiz" - Bursaspor Kulübü Başkanı Ay: - "Benim seçtiğim hocayı istemiyorsanız, beni de istemiyorsunuzdur"

Google Haberlere Abone ol
Bursaspor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı


BURSA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bursaspor'a en ufak bir zararın gelmemesi gerekiyor. Hepimiz Bursasporluyuz. 'Bursaspor için ne yapabiliriz?' diye düşünmeliyiz." dedi.

Bursaspor Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İdris Sevinç başkanlığındaki toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, yönetim kurulu üyeleri ve 116 divan kurulu üyesi katıldı.

Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursaspor'un kendisi için 1963 yılında başlamış bir sevda olduğunu söyledi.

Güzel dostluklarının bulunduğu insanlarla kulübün toplantısında yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, "İnişli çıkışlı durumlarımız oldu. Bir alt lige düştüğümüzde Bursa, adeta karardı o gece. Sevinçli günlerimiz de oldu. 2009-2010 sezonunda şampiyonluğumuzun Bursa için ne kadar anlamlı olduğunu herkes izledi. Ben o gün Balkanlar'da bir ülkedeydim. Masada ülkeler arası görüşme değil de yarım saat Bursaspor'un konuşulduğu bir tablo vardı. Çok keyifliydi." diye konuştu.

Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-2010 sezonundaki bir anısını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Şampiyonluktan bir gün önce birisi 'Kulübe gidelim, moral verelim' dedi. Gittik, futbolcular kampta. İçimden gelerek onlara 'Bakın inanırsanız şampiyon olacaksınız. Siz yeter ki yenmeniz gerekeni yenin, gerisini bırakın. İstanbul tarafını kafanıza takmayın' dedim. Bu konuşmam medyaya servis edildi. Ardından maçları izledik. Fenerbahçe 5 metreden topu kaleye yollayamadı. Ertesi gün Fenerbahçe ve Trabzonspor başkanları karşımıza çıktı. Sıkıntılar yaşadık ama neticede Bursaspor, şampiyon oldu ve gururlandıran bir tablo oldu."

Elinden geldiği kadar Bursaspor için gerekeni yaptığını bildiren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Zamanımız olmadığından bir süredir ziyaret imkanı bulamadım. Kesinlikle bizim tarafımızdan bir kırgınlığımız yok. Bursaspor'a en ufak bir zararın gelmemesi gerekiyor. Hepimiz Bursasporluyuz. 'Bursaspor için ne yapabiliriz?' diye düşünmeliyiz. Sizlere teşekkür ediyorum. Ben o gün görevimi yaptım. Çünkü bu kent bizi milletvekili yapmış. Artı bir değer olarak özellikle bir şey beklemediğimi belirtmek istiyorum. Bursa’nın dertlerinden birisi de Bursaspor’dur. Derde deva bulunur ama dertlenmezsek, 'Birileri yapsın' denilirse o zaman kimse bir şey yapmaz. O zaman Bursaspor'a hepimiz kötülük yapmış oluruz."

Çelik, futbolun tüm insanları peşinden koşturan bir spor dalı olduğunu, bu yönüyle de son derece önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Siyasetle futbolu değerlendirdiğimde benzer yönler var. Her siyasetçi, birinci olmak ister. Her kulüp de birinci olmak ister. Bir de negatif anlamda benzerlik vardır. O da kıskançlık. Siyasetle futbol ilişkisini belli bir düzeyde götürmek gerekiyor. Herkesin kendi işini yapmasını gerekiyor. Ben ihtiyaç olduğu zaman ilgilendim. Kim, nerededir, ne iş yapar? Bilmedim de. Mücadele eden kimse, hep saygı duydum. Başkanımızı dinleyince ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu koca yükü alıyorsunuz. Vefa, çok önemli bir hadise. Bunu şahsım için yorumlarsanız buna kırılırım. Buna gerek yok."

Şehre karşı vefalı olmak gerektiğini de vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu şehir, sizi besliyor. Şehrin bize verdiklerini görmeden 'Şehre ben ne veriyorum?' diye düşünürüz. Bursalı olmak, Bursa’da yaşamak, çok büyük bir ayrıcalık. Türkiye'nin her ili de değerlidir. Her karış toprağımız kanla sulanmıştır ama Bursa'nın tarihsel yönü, birikimleri çok çok önemlidir. Bursalılar olarak gerçekten ayrı bir madalyayı taşıyorsunuz. Bursa'ya karşı herkesin vefalı olması gerekiyor. Az önce sayın başkana ifade ettim, bir şey talep edildiği zaman, bir şeyler yapma gayreti içinde oldum."

Çelik, toplantıya gelmeden önce geçmişi hatırladığını, o dönem SGK borçlarıyla, vergilerin tüm kulüplerde ertelenmesinin müsebbibinin Bursaspor olduğunu, yeşil-beyazlı kulüp sayesinde 2 kez borçların yapılandırıldığını anımsattı.


- Ay: "Kısa vadeli ödemelerimizi uzun vadeye yayacağız"


Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da gerçekten zor bir dönemden geçtiklerini, o nedenle mutlu olmadıklarını aktardı.

Yaklaşık 450 milyon liralık bir borçla yönetimi devraldıklarını, kimsenin bunun farkında olmadığını belirten Ay, şöyle konuştu:

"Buradan Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Valimize, belediye başkanımız, BTSO Başkanımız ve Hüseyin Şahin vekilimiz bizimle çok büyük mücadele veriyor. Ankara'ya sürekli gidiyorum. Sırf borç yapılandırma ve yeni sponsorlar bulabilmek adına. Kısa vadeli ödemelerimizi uzun vadeye yayacağız. Yani kulüp, biraz nefes alacak. Sponsorluk görüşmelerimizi 7 milyondan 15 milyon liraya çıkardık. Yeterli mi? Hayır. Seneye hedefimiz 30 Milyon lira. Bunu da başaracağız inşallah."

Ay, Galatasaray maçının ardından yapılan eleştirilerin kendisini ve yönetim kurulu üyelerini çok üzdüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben kulübümüzün başkanıyım. Bu camia beni başkan olarak seçti, aşağı yukarı yüzde 65 oyla. Benim seçtiğim hocayı istemiyorsanız, beni de istemiyorsunuzdur, çünkü onu oraya ben seçtim. Hoca gittiği zaman ne yapacağız? Artı hocamız, başarılı. Şu anda beşinci sıradayız. Sezon sonunu bir bekleyelim. Eğer hocamız başarısız olursa oturur biz de görüşürüz. Ben buraya kazık çakmadım, eninde sonunda burasını bırakacağım. Burasını bıraktığım zaman şerefiyle, gururuyla mali tablosunu düzeltmiş bir kulüp başkanı olarak bırakmak istiyorum. İnşallah bunu başaracağız. Biraz hoşgörüyü ortada tutmamız gerekiyor. Hepimiz Bursasporluyuz. Bursaspor'un başarısı için elimizden ne geliyorsa yapalım. Eleştiri olacak tabii ama sudan sebeplerden dolayı camiayı bu şekilde yaralamak, bize yakışmıyor. Taraftarımız bu sene tribünde iç sahada hiç ceza almadı. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum."

Toplantının sonunda Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, Bakan Çelik'e plaket verdi.


Yorumlar